Editor:  De Redactie • Publicatie:  23 mei 2019

Uitgaan & Entertainment

Uitgaan & Entertainment Food FestivalsAmsterdam Centrum

ROEF Rooftop Festival showt de mooiste dakterrassen

12 t/m 13 June • Hoe het hoogste festival van Amsterdam aandacht vraagt voor het daklandschap

Weet jij al dat Amsterdam over de meest geweldige dakterrassen beschikt? In het weekend van 12 en 13 juni vindt het jaarlijkse Rooftop Festival ROEF plaats, waarbij de 14 mooiste daken van de stad als speelplaats voor een vol programma met live muziek, silent disco, theater, jeu de boules, spoken word en karaoke.

ROEF_Rooftop_Festival1
mrporter-amsterdam
ROEF_Rooftop_Festival
SkyLounge 4 RS 1
hopp_hotelcasa

Samen met Vondel Disco, Duke of Tokyo, Juicy, Over het IJ Festival, ODAM en Pop-Up City zorgt ROEF voor te gekke ‘take-overs’ op én onder indrukwekkende daken. O vrijdagavond staat de A’DAM Toren in het teken van jeu de boules op grote hoogte. Schuif je aan bij Rooftop Futures talk op het dak van TQ . Dansen doen we op hip hop in het tropische, duurzame Hotel Jakarta. En op het dak van W Amsterdam word je verrast door dj’s en een kunstperformance rondom het zwembad.

Op zaterdagavond neem je plaats in een hottub op het dak van het Volkshotel. Dans je met Vondel Disco op het dak van Nemo. Op 5 andere daken beleef je live muziek, spoken word en performances. En eindig je met een karaoke pop-up van Duke of Tokyo op de 21ste verdieping van Hotel QO Amsterdam in bar Juniper & Kin.

adamtoren_look_out

ROEF organiseert het Rooftop Festival niet als doel, maar als middel. Het hoogste festival van Amsterdam laat zien dat er – vlak boven ons hoofd – onbenutte ruimte is met enorm veel (duurzame) kansen. ROEF toont de (toekomstige) mogelijkheden van het Amsterdamse daklandschap.

In Amsterdam is 11 km² ‘braakliggend terrein’ geschikt voor groene daken, berekende Rijksuniversiteit Groningen. In de compacte stad is het essentieel de ruimte op het dak te benutten: ruimte voor bewoners, voor stadsparken, moestuinen én energieopwekking. Groene daken zijn regenwaterbuffers, fijnstoffilters en plekken voor biodiversiteit. Het leidt tot gezondere lucht en gezondere mensen. En april j.l. is zelfs een nieuw insect ontdekt op het dak (lees meer).Locatie

Verschillende locaties
Dam 1, Amsterdam

Website

roefamsterdam.nl

Datum

12-06-2020 – 13-06-2020


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.