Editor:  De Redactie • Publicatie:  18 oktober 2019

Uitgaan

Uitgaan CafésAmsterdam Noord

Bierrestaurant IJver opent in de Scheepsbouwloods

Een nieuwe spot in Noord met binnen én buiten terras

Amsterdam Noord is een hotspot rijker. In de 100 jaar oude Scheepsbouwloods op het NDSM-Werf heeft IJver haar deuren onlangs geopend. Een restaurant waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Met 34 tapkranen, taptafels, ontelbaar veel soorten bieren, heerlijk eten en de vetste feestjes.

IJver_Amsterdam
IJver_Amsterdam4
IJver_Amsterdam2
IJver_Amsterdam5
IJver_Amsterdam1
IJver_Amsterdam6

IJver is de nieuwste hotspot van Amsterdam Noord. Liefhebbers van bier zijn hier aan het juiste adres. Met maar liefst 34 verschillende bieren op de tap en 100 verschillende bieren op fles mag je heus van een bierwalhalla spreken.

Het sfeervolle restaurant beschikt over een immens terras in de loods (100m2) alwaar IJver zich in bevindt, en een enorm buitenterras (250m2) met uitzicht op het IJ. Door het terras in de loods kun je de hele winter verwarmd en droog binnenzitten.

ijver-amsterdamOp de kaart bij IJver Amsterdam

In de gerechten op het menu van IJver komt het robuuste karakter van de omgeving naar voren. Zo wordt er onder andere gekookt met mangrove houtskool op een houtskoolgrill. Verwacht smaakvolle seizoensgebonden gerechten met alles van het land, de zee en uit de lucht. Daarnaast willen ze zich onderscheiden met hun uitgebreide borrelkaart. Wij kunnen niet wachten!

 “De menukaart van IJver wordt een frisse mix van de Nederlands en de Franse keuken. We gaan koken met ingrediënten van Hollandse bodem, met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam. Bier is een belangrijk product bij IJver. Niet alleen op de drankkaart, maar ook in de keuken. We maken bier-spijscombinaties en koken met bier; denk aan een haantje gestoofd in Weizenbier, een frisse, hoppige dressing van IPA met jonge peulvruchten en een slush puppy van kriekenbier”, aldus chefkok Herman Klukkert. Locatie

IJver
Scheepsbouwkade 72, Amsterdam

Telefoonnummer

0651645843 

Website

ijveramsterdam.nl


Uitgaan

Pllek

Discover Amsterdam

pllek6

Stadsstrand Pllek in Noord, nabij de NDSM-Werf biedt een fenomenaal en panoramisch uitzicht op het IJ en de skyline van Amsterdam. Bij Pllek ben je even helemaal weg van de drukte van de stad. Naar het strand in eigen stad. Het prachtige uitzicht, de wekelijkse feesten en live optredens, en de biologische kaart trekken een divers publiek. Van jonge Amsterdammers tot hippe creatievelingen tot buurtbewoners…

TT Neveritaweg 59, Amsterdam


Lees meer


Uitgaan

The Butcher Social Club ideaal voor avondje uit

Een speelparadijs voor volwassenen

thebutchersocialclub1

De eerste locatie van The Butcher opende een tijd geleden aan de beroemde Albert Cuypmarkt. The Butcher Social Club in de A’DAM Toren tilt het concept van het bekende burgerrestaurant annex bar een stap verder. Van ‘s ochtends tot ver na middernacht is deze spot in Amsterdam Noord geopend en biedt dit speelparadijs voor volwassenen een mix van lekker eten, goede cocktails, muziek en gezelligheid!

Overhoeksplein 1, Amsterdam


Lees meer


Eten & Drinken

Ma’dam: Diner en borrel met het beste uitzicht van de stad

Eten, drinken en dansen in de A'dam Toren

adam-toren-amsterdamkopie

Hoog in de A’DAM Toren zit Ma’dam, een plek voor lunch, dineren, drankjes en dansen met een adembenemend uitzicht over de stad. Zodra de laatste borden leeg zijn transformeert het restaurant in de hoogste skybar van Amsterdam. Hier ga je heen voor de cocktails, het fijne publiek en Nationaal & Internationaal talent die voor de juiste beats zorgen. 

Overhoeksplein 1, Amsterdam


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.