Amsterdam Magazine
Editor:  Nina van Wijk • Publicatie:  11 april 2019

Weekend Tips

Amsterdam Weekendtips – 12/13/14 April

12 t/m 14 april • Alles wat je kunt doen, zien en proeven in Amsterdam dit weekend!

Tijdens het weekend van 12, 13 en 14 april is er weer van alles te doen en te beleven in onze fijne stad. Het weekend gaan we goed in tijdens de Friday Night Live avond bij restaurant Brooks, de Nationale Museumweek sluiten we in stijl af tijdens Golden Hour in het Amsterdam Museum en authentieke Napolitaanse pizza eten we bij het net geopende Nnea. Ontspannen? Dat doe je bij Sauna Deco. Dit en meer vind je in onze Amsterdam Weekend Guide!

cocktails-amsterdam
nNea-pizza-amsterdam
marcel-luit-cobra-art-gallery-amsterdam5
the-gaia-eten-amsterdam
pastrami-foodhallen
sauna-deco-amsterdam-spa
duke-of-tokyo-amsterdam

Voor kunst gaan we dit weekend naar de Cobra Art Gallery waar een solo-expositie van Marcel van Luit te zien is. In Foam aanschouwen we fotografie van Scheltens & Abbenes. En in EYE Film zien we fantastische films tijdens Imagine Film Festival. Op zondag genieten millennials van een speciaal op hen gericht programma tijdens de afsluiter van de Nationale Museum Week. Verwacht muziek, drankjes en een dansje bij Golden Hour in het Amsterdam Museum.

Voor een fijn diner met live muziek zit je op vrijdag avond goed bij Brooks, tijdens hun Friday Night Live sessie. Heerlijk eten, een mooi glas wijn en een live jazz artiest die voor fijne tunes zorgt. Zin in een snelle hap? Ga dan naar de Foodhallen, waar onlangs de food stand Pastrami is geopend. Hier kan je terecht voor het beroemde New Yorkse Pastrami broodje of een noodle soep. Of loop Ferilli’s Cecchetti op de Valeriusstraat binnen voor een niet te versmaden pizza. En bij The Gaia, de nieuwe hotspot op het Rembrandtplein, worden je zintuigen geprikkeld tijdens de Lazy Chaos on Sunday (cocktail) brunch. Meer cocktails vind je bij karaokebar Duke of Tokyo, waar het feest nadat je bent uitgezongen door gaat in de bar!
Kunst & Cultuur

De Nationale Museumweek is weer van start gegaan

Ontdek samen Nederlands' echte goud

stedelijkmuseum

De vijfde editie van de Nationale Museumweek vindt deze week plaats van 8 t/m 14 april. Nederland staat deze week in het teken van ons rijke culturele kapitaal, waarbij 400 musea hun pronkstukken in de schijnwerpers zullen zetten. Verwacht een vol programma met veel speciale activiteiten!

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Eten & Drinken

Bij nNea eet je de lekkerste traditionele ­Napolitaanse pizza

Mét fluffy korst, zwarte spots en dagverse smaakcombinaties

nNea-pizza-amsterdam

Dat je in Amsterdam de lekkerste pizza’s kan eten, is voor niemand een geheim meer. Maar met de komst van de Napolitaanse pizzeria nNea in Amsterdam West wordt de lat nu nog hoger gelegd. Eigenaar Vincenzo ­Onnembo (37), afkomstig uit Napels, is heer en meester in het maken van de traditionele ­Napolitaanse ­pizza, te herkennen aan haar fluffy pizzabodem met de lekkerste dagverse smaakcombinaties.

Bilderdijkstraat 92, Amsterdam


Lees meer


Kunst & Cultuur

Solo-expositie Marcel van Luit bij Cobra Art Gallery

Internationaal geroemde fotograaf voor het eerst te zien in Amsterdam

marcel-luit-cobra-art-gallery-amsterdam5

Vanaf vrijdag 12 april toont Cobra Art kunstwerken van de internationaal geroemde fotograaf Marcel van Luit in haar galerie aan de Van Baerlestraat.  Laat je meeslepen door de dromerige, fantasierijke kunst.

Van Baerlestraat 8-hs, Amsterdam

12 april t/m 26 mei 2019


Lees meer


Eten & Drinken

Nieuw in De Foodhallen: het perfecte broodje Pastrami

New York's meest beroemde broodje eet je vanaf nu gewoon in Amsterdam

foodhallen-amsterdam-Pastrami

Amsterdam heeft veel te bieden maar een heuse Pastramibar miste nog het uitgebreide culinaire aanbod van de stad. Fans van dit iconische New Yorkse gerecht kunnen vanaf nu in De Foodhallen in Amsterdam West terecht. Bij Pastrami kies je voor een authentieke versie of één met een Amsterdamse twist.

Bellamyplein 51, Amsterdam


Lees meer


Scheltens & Abbenes met expositie Zeen in Foam

De meest vooruitstrevende hedendaagse stilleven fotografen van het land

Scheltens-en-Abbenes-foam-1

In Foam vind je momenteel de solotentoonstelling van het kunstenaarsduo Scheltens & Abbenes. De grootste museale solotentoonstelling van het bekende kunstenaarsduo tot nu toe.

15 maart t/m 5 juni 2019


Lees meer


Leven

Sauna Deco is chic ontspannen in Parijse allure

Één van de mooiste spa's in hartje Amsterdam

Sauna-Deco1

Sauna Deco is al meer dan 30 jaar een begrip in Amsterdam en toch weten maar weinig mensen van dit pareltje af. Deze prachtige spa in art-deco stijl is gevestigd aan de Herengracht en brengt een stukje chique Parijs naar het centrum van Amsterdam.  

Herengracht 115, Amsterdam


Lees meer


Uitgaan

Cocktails & Karaoke bij Duke of Tokyo

Karaoke, cocktailbar en club in hartje Amsterdam

duke-of-tokyo-amsterdam

Duke of Tokyo is in rap tempo de meest populaire karaokebar van Amsterdam geworden. De geweldige inrichting van deze spot in de Reguliersdwarsstraat geeft je het gevoel dat je door de straten van Tokyo loopt. Onder het genot van heerlijke cocktails en bites, zing je hier de sterren van de hemel in één van de privé karaokekabines.

Reguliersdwarsstraat 37, Amsterdam


Lees meer


Kunst & Cultuur

Imagine Film Festival in EYE Film Museum

Fantastische films die de verbeelding doen prikkelen

imaginefilmfestival3

Van 10 tot 20 april vindt in EYE Film de 35ste editie van het Imagine Film Festival plaats. Laat je meevoeren naar andere werelden of werp eens een andere blik op onze eigen wereld. Imagine is het enige festival in Nederland dat gewijd is aan fantastische cinema. Denk sciencefiction, horror, virtual Reality en gaming.

10 t/m 20 april 2019


Lees meer


Eten & Drinken

The Gaia maakt het Rembrandtplein weer hip

Mediterraans/Aziatisch Restaurant & Late Night Cocktailbar

TheGaiaAmsterdamx

Het Rembrandtplein is een nieuwe aanwinst rijker. Gevestigd in het NH Schiller Hotel opende onlangs restaurant, lounge en late night cocktailbar The Gaia. Verwacht ragfijne Mediterraanse/Aziatische gerechtjes en cocktailklassiekers in een sfeervolle art deco ambience.

Rembrandtplein 26, Amsterdam


Lees meer


Eten & Drinken

Een favoriet in de Beethovenstraat: Brooks

Voor zakenlunches, boozy brunches én middagen met de kids

brooks-amsterdam-1

Brooks is een ontmoetingsplaats voor freelancers, ouders met kinderen, koppels en groepen vrienden in het mooie Amsterdam oud zuid. Je kan er terecht voor een goede kop koffie, een heerlijke brunch of een volledige avond uit met heerlijk eten en cocktails.

Beethovenstraat 43, Amsterdam


Lees meer


Eten & Drinken

Ferilli’s Cicchetti pizzabar geopend in de Valeriusstraat

Proef de heerlijke smaken van de Italiaanse keuken

ferillis-amsterdam

Het Italiaanse restaurant Ferilli’s op de Beethovenstraat heeft op de hoek van de Valeriusstraat en Emmastraat een tweede restaurant geopend. Bij Ferilli’s Cicchetti kun je terecht voor overheerlijke pizza’s, pasta’s en kleine Italiaanse gerechten. Ideaal als take away of om in het restaurant te consumeren met een fabelachtige wijn.

Valeriusstraat 90, Amsterdam


Lees meer


Kunst & Cultuur

Golden Hour: Afterparty Nationale Museumweek

Feestje voor millennials en millennials only

latifah-golden-hour

Tijdens de officiële afsluiter van de Nationale Museumweek op zondag 14 april geeft rapper Latifah samen met Re:Freshed Orchestra een exclusief optreden in het Amsterdam Museum tijdens Golden Hour. Verwacht naast een muziek en drankjes ook een speciaal programma gericht op millennials in het museum.

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.