Editor:  De Redactie • Publicatie:  06 juni 2019

Amsterdam Weekendtips

Amsterdam Weekendtips

Weekendtips Amsterdam

7 t/m 9 juni • Alles wat je kunt doen, zien en proeven in Amsterdam dit weekend!

Tijdens het weekend van 7, 8 en 9 juni is er weer van alles te doen en te beleven in ons mooie Amsterdam. Van een festival waar wijnliefhebbend Amsterdam terecht  kan en Japanse lekkernijen bij het Sushi & Ramen Festival tot de opening van nieuwe exposities zoals o.a. David Lachapelle en plezier voor de hele familie. Dit en meer vind je in onze Amsterdam Weekend Guide!

bacchus-elle-eten
la-favela-amsterdam-cocktailbar-club
bacchus-amsterdam-snackbar
coravin-wijn-amsterdam
Bacchus_Wijnfestival
Rijksmuseum-LouiseBourgeois03
Christian-Voigt-Dysalotosaurus-Lettowvorbecki-Unio
centrum-la-favela

Dit weekend staat wederom in het teken van lekker eten en drinken.  Op het Sushi & Ramen festival vind je meer dan de naam doet vermoeden. Je kan hier terecht voor allerlei Japanse lekkernijen, van sake en donuts tot miso, matcha en meer. Het Bacchus wijnfestival strijkt dit jaar weer neer in het Amsterdamse bos en heeft naast hele mooie wijnen in samenwerking met ELLE Eten magazine een haute friture snackbar opgezet waar iedere dag een andere kok zijn favoriete alledaagse snack zal omtoveren tot een culinaire versie. Daarnaast is ook Groovy Tables terug. Een swingende avond met live muziek en een 6-gangen menu gecreëerd door chef Dennis Huwaë van restaurant Daalder, op het mooiste dakterras van de stad. Nog meer dakterrassen bezoek je tijdens het ROEF Rooftop festival, waarbij 14 locaties op 7 en 8 juni speciale evenementen met muziek en ander live entertainment organiseren.

Voor nieuwe kunst kunnen we vanaf 6 juni terecht bij de Wanrooij Gallery voor de nieuwe expositie van de wereldberoemde fotograaf Christian Voigt en 12 gigantische werken van kunstenares Louise Bourgeois zijn vanaf nu te bewonderen in de tuinen van het Rijksmuseum. Live muziek vind je in het Amsterdamse Bos met op zaterdag 8 juni een concert van niemand minder dan Caro Emerald en een avond dansen kan bij cocktailbar La Favela om de hoek van het Leidseplein. Op zoek naar een activiteit voor de hele familie? Op zondag 9 juni is het weer tijd voor een nieuwe editie van de Sunday Market op het Westergasterrein of de Pure Markt in het Amstelpark. Beide met veel lekker eten, drinken, live muziek en entertainment voor jong en oud.

Kunst & Cultuur

Het Bacchus Wijnfestival strijkt neer in het Amsterdamse Bos

De grootste en gezelligste wijnproeverij van de zomer

Bacchus_Wijnfestival

Ben jij een wijnliefhebber en drink je het liefst met gelijkgestemden? Kom dan naar het Bacchus Wijnfestival 2019 in het Amsterdamse Bos. Het wijnfestival dat je niet mag missen deze zomer.

Amsterdam Bos, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Kunst & Cultuur

David LaChapelle toont nieuw werk in Reflex Art Gallery

Nieuw en spraakmakend werk van celebrityfotograaf op komst

davidlachapelle_reflex-art-gallery

Dit voorjaar mogen we ons verheugen op een nieuwe expositie van de Amerikaanse kunstenaar David LaChapelle bij Reflex Art Gallery in het Spiegelkwartier. De expositie Act of Nature omvat hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar en een selectie van ongezien werk dat in Amsterdam voor de eerste keer wordt getoond.

Weteringschans 79A, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Kunst & Cultuur

Louise Bourgeois in de tuinen van het Rijksmuseum

Een openluchttentoonstelling met grootste werken

Rijksmuseum-LouiseBourgeois03

De tuinen van het Rijksmuseum worden vanaf nu bewoond door 12 bijzondere werken van de kunstenares Louise Bourgeois. De metershoge spinnen en andere indrukwekkende beelden kunnen tot november bewonderd worden.    

Museumstraat 1, Amsterdam

25 mei t/m 3 november 2019


Lees meer


Kunst & Cultuur

ROEF Rooftop Festival showt de mooiste dakterrassen

Hoe het hoogste festival van Amsterdam aandacht vraagt voor het daklandschap

ROEF_Rooftop_Festival1

Weet jij al dat Amsterdam over de meest geweldige dakterrassen beschikt? In het weekend van 7 en 8 juni vindt het jaarlijkse Rooftop Festival ROEF plaats, waarbij de 14 mooiste daken van de stad als speelplaats voor een vol programma met live muziek, silent disco, theater, jeu de boules, spoken word en karaoke.

Dam 1, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Kunst & Cultuur

Wanrooij presenteert Christian Voigt’s nieuwe expositie Evolution

Een serie van kunstfotograaf Christian Voigt

Christian-Voigt-Tyrannosaurus-Rex

De Wanrooij Gallery presenteert de nieuwe expositie van de inmiddels wereldberoemde fotograaf Christian Voigt. Van juni tot augustus kan je hier terecht voor Evolution, een serie indrukwekkende driedimensionale werken van prehistorische skeletten.

KNSM-Laan 301, Amsterdam

6 juni t/m 24 augustus 2019


Lees meer


Eten & Drinken

Groovy Tables is terug met de chefs van Restaurant Daalder

6-gangen diner met uniek uitzicht over Amsterdam

groovy-tables-amsterdam-2019

Na het succes van de uitverkochte edities in 2018 is Groovy Tables dit jaar terug met een menu gecreëerd door chef Dennis Huwaë van restaurant Daalder. Geniet van uitstekend eten, drinken en een uniek uitzicht over Amsterdam.

Johan van Hasseltweg 39, Amsterdam

1 juni t/m 31 augustus 2019


Lees meer


Kunst & Cultuur

Geniet van openluchtconcerten bij Live at Amsterdamse bos

Met optredens van Caro Emerald, Douwe Bob, De Dijk en meer

amsterdamse-bos-theater

De jaarlijkse openluchtconcert serie in het Amsterdamse Bostheater is weer van start. Ook in 2019 kunnen we weer op deze unieke locatie terecht om van optredens van grote Nederlandse en Internationale artiesten te genieten. Van energieke concerten tot intieme optredens van singer-songwriters.  

De Duizendmeterweg 7, Amsterdam

7 mei t/m 27 september 2019


Lees meer


Shoppen

Een middag shoppen en lekker eten doe je op de Pure Markt

Ambachtelijke ondernemers en live entertainment

pure-markt-amsterdam

Op de reizende zondag’s markt de Pure Markt vind je iedere editie meer dan 60 ondernemers met een mooi aanbod aan ambachtelijke producten. Van lekker eten en drinken tot kleding, kunst en bijzondere sieraden.

, Amsterdam

19 mei t/m 22 december 2019


Lees meer


Uitgaan

La Favela brengt Braziliaanse sferen naar het Leidseplein

Voor comfort food, cocktails en dansen

centrum-la-favela

La Favela is een nieuwe aanwinst om de hoek van het Leidseplein. Deze sfeervolle tent is overdag dé spot  voor goede comfort food gerechten en verandert ‘s avonds in een sfeervolle cocktailbar en nachtclub.

Korte Leidsedwarsstraat 28, Amsterdam


Lees meer


Shoppen

Sunday Market de leukste invulling van je zondag

Iedere 1e zondag van de maand is er weer de leukste creatieve markt van de stad

Sundaymarket2

Sunday Market is de leukste invulling van je zondag. Deze creatieve en culinaire markt op het Westergasterrein brengt ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden en andere creatievelingen iedere eerste zondag van de maand op de been om liefhebbers van kunst, mode, sieraden en design te voorzien in hun behoefte.

Pazzanistraat 33, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Kunst & Cultuur

ELLE Eten opent een culinaire Snackbar op Bacchus Festival

Met iedere dag een andere topchef

bacchus-elle-eten

Het populaire magazine ELLE Eten zorgt dit jaar voor hele fijne bites op het Bacchus wijnfestival met een culinaire Snackbar. Iedere dag zorgt een chef uit een bekend Amsterdams restaurant voor een bijzondere versie van hun favoriete snack.

Amsterdam Bos, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.