Cultuur

Cultuur

Marco Brambilla betovert Nxt Museum met zijn videokunst

In Nxt Museum stap je nu binnen in de betoverende wereld van videokunstenaar Marco Brambilla. Met zijn installaties ‘Heaven’s Gate’ en ‘Creation’, onderdeel van zijn “Megaplex”-serie. ervaar je een meeslepende kijk op iconische momenten uit de filmgeschiedenis, samengesteld tot hyperrealistische landschappen die zowel het ontstaan als de ondergang van het universum verkennen.

marco-brambilla-nxt-museum
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De levensgrote videoinstallatie ‘Heaven’s Gate’ voert de kijker door een extravagant Hollywood, terwijl ‘Creation’ de reis van het heelal van begin tot eind visualiseert. Brambilla’s unieke benadering, die bekend staat om zijn gebruik van digitale beeldtechnologieën, hercontextualiseert populaire beelden op een manier die onze media-overstroomde samenleving kritisch onder de loep neemt.

Deze tentoonstelling in Nxt Museum nodigt bezoekers uit om niet alleen toeschouwer maar ook deelnemer te zijn in een kunstvorm die de grenzen van traditionele filmkunst verlegt. “Het biedt een visueel spektakel dat de kijker uitdaagt om de impact van media op ons collectieve bewustzijn te heroverwegen,” legt Brambilla uit. Elk bezoek aan deze tentoonstelling is een diepe duik in de visuele en emotionele gelaagdheid die de kunstenaar zo meesterlijk weet te schetsen.

Bezoekers van het Nxt Museum kunnen zich verheugen op een ervaring die zowel overweldigend als introspectief is, een ware reis door de visuele cultuur zoals alleen Marco Brambilla die kan vormgeven.

“Heaven’s Gate is een uitbundige, satirische en duizelingwekkende meditatie op de Hollywood ‘Dream Factory’. Het is een werk van digitale psychedelica dat gebruik maakt van dezelfde geavanceerde computercompositingtechnologie als de films waar het naar verwijst.” – Amsterdam Magazine.

marco-brambilla-nxt-museum1

Marco Brambilla
Marco Brambilla (1960) is een in Londen gevestigde kunstenaar die bekend staat om zijn uitgebreide hercontextualisaties van populaire en gevonden beelden, evenals zijn baanbrekende gebruik van digitale beeldtechnologieën in zijn video-installaties en overige kunstwerken.
CONTACT
Nxt Museum
Asterweg 22, Amsterdam
– 28 February t/m 28 May
Navigeren
IN DE BUURT

adam-toren-amsterdamkopie

STADSDEEL

Amsterdam Noord

Sommige inwoners vonden Amsterdam Noord niet echt bij de stad horen. Dit had zo zijn redenen. Ze vonden het namelijk te verschillend en te ver weg om echt deel uit te maken van de stad. Maar tijden veranderen en dit stadsdeel is inmiddels volop in ontwikkeling en zeker...


Contact

Nxt Museum
Asterweg 22, Amsterdam
28 February t/m 28 May
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.