tropenmuseum-amsterdam

Ontdek Amsterdam Oost

Je ontdekt in Amsterdam Oost één van de pareltjes van Amsterdam. Met trendy hotels, unieke conceptstores en tal van restaurants is dit een stadsdeel die je niet mag overslaan. Dit deel van de stad was vroeger een beetje een vervallen wijk. Maar na de renovatie van de Wibautstraat is dit stadsdeel compleet veranderd. De Wibautstraat zelf heeft een heuse avenue-look en de rest van de wijk ontwikkelt zich tot een jonge creatieve wijk. Het is een relatief rustig gebied wat toerisme betreft. Maar toch, we vinden echt dat een bezoek aan dit stadsdeel de moeite zeker waard is.

Tropenmuseum_Lichthal

Wat je allemaal in Amsterdam Oost kunt beleven

Om maar meteen met een geweldige belevenis te beginnen kun je hier het Tropenmuseum bezoeken. Dit is een museum over wereldculturen en is gevestigd in een indrukwekkend monumentaal pand met uitzicht op het Oosterpark in Amsterdam. De uitgebreide permanente tentoonstelling en regelmatig wisselende tentoonstellingen bevatten objecten die allemaal een verhaal te vertellen hebben over de mensheid.

Proeflokaal ’t Nieuwe Diep is een kleine distilleerderij, gelegen in de prachtige groene omgeving van Flevopark. Hier maken ze de beste organische sterke dranksoorten en likeuren. In het kleine proeflokaal kun je genieten van hun speciale jenevers, of een lekker biertje of glas wijn drinken met huisgemaakte gerechten. Op een mooie zonnige dag kun je genieten van deze drankjes op hun terras met uitzicht op de kleine vijver van het Flevopark.

bar_botanique

In het oostelijke deel van Amsterdam blijven steeds meer geweldige plekken opduiken. De nieuwste toevoeging is Bar Botanique van de restaurantondernemers die ook Bar Bukowski en De Biertuin hebben opgericht. Eigenlijk is de volledige naam Bar Botanique, Café Tropique en het is de hele dag open voor ontbijt, pasteitjes, salades en pizza’s uit de houtoven.

Eten & Drinken Lees meer
Kunst & Cultuur Lees meer
Uitgaan & Entertainment Lees meer

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.