Restaurants

Restaurants

De Kop van Oost heeft het mooiste uitzicht van de buurt

Het nieuwe restaurant De Kop van Oost is gelegen aan het water met een fantastisch uitzicht op de molen De Gooyer. Het ruime restaurant serveert moderne Franse gerechten, mooie wijnen en bijzondere cocktails voor lunch en diner.

de-kop-van-oost-diner
de-kop-van-oost
kop-van-oost-restaurant

Bij De Kop van Oost kan je vanaf nu terecht voor uitgebreid lunchen en fine-dining met een prachtig uitzicht op de iconische molen. Het restaurant is ruim en licht ingericht en heeft naast de aangebouwde serre een fijn terras aan het water. De kaart laat zich omschrijven als Frans maar dan wel met een moderne draai.

de-kop-van-oost-amsterdam

Op het menu bij De Kop van Oost

Bij De Kop van Oost kan je je laten verassen door de chef met een 3- of 4-gangen menu of kiezen om à la carte te bestellen. Een aantal favorieten zijn de Zalmtartaar met dille emulsie en Burrata met schuim van tomaat vooraf en de Dorade met venkelsalade en zeekraal als hoofdgerecht. Je zou het fine-dining kunnen noemen maar dan tegen toegankelijke prijzen en in goede porties.

“De gerechten van De Kop van Oost zijn verrassend en voor een breed publiek toegankelijk. Dat wil zeggen dat fijnproevers hun hart kunnen ophalen, maar dat iemand die spontaan uit eten wil ook volop keuze heeft. De basis van de gerechten is de klassieke Franse keuken met internationaal invloeden en moderne twist, elk gerecht heeft de signatuur van Nick. Deze signatuur maakt de gerechten spannend waardoor je keer op keer terug wilt komen.” aldus chefkok Nick Holter

Openingstijden

De Kop van Oost is op maandag van 17.00 t/m 00.00 uur geopend. Van dinsdag tot donderdag kan je er van 11.00 t/m 00.00 uur terecht, op vrijdag en zaterdag van 11.00 t/m 01.00 uur en op zondag van 11.00 t/m 00.00 uur.


CONTACT
De Kop van Oost
Zeeburgerpad 1, Amsterdam
020 238 6988
Navigeren
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Vroeger was er in Oost niet veel te doen. De wildgroei aan horeca, winkels en bijzondere buitenplaatsen...

SUGGESTIES

Laat je verassen door de chef bij Restaurant Watergang

Een maandelijks wisselend 5-gangen menu in combinatie met fijne wijnen

watergang-amsterdam-oost

Restaurant Watergang is een nieuwe aanwinst in de Weteringbuurt en laat zich het best omschrijven als intiem en sfeervol. Op de kaart staat een maandelijks wisselende 5-gangen menu met verfijnde Europese gerechten en een selectie mooie Duitse, Italiaanse en Franse wijnen.   

Weteringstraat 41, Amsterdam


Lees meerParel in Oost: Koffie & Wijnbar 4850

Voor perfect gebrouwen koffie en mooie wijnen

4850 amsterdam3

Opzoek naar een perfecte bak koffie of een goed glas wijn? 4850 in Amsterdam Oost heeft het allebei! Dit restaurant is van ontbijt tot diner open en is inmiddels een ontmoetingsplaats voor de buurt geworden.

Camperstraat 48-50, Amsterdam


Lees meerMannen achter Daalder nemen Lokaal Edel over

Dennis Huwaë door GaultMillau verkozen tot Talentvol Chef 2018

LokaalEdelx

Eén van de meest geweldige terrassen van Amsterdam West komt in handen van Frans van Dam en Dennis Huwaë, de mannen achter Daalder. Deze zomer zal Lokaal Edel in rijksmonument Het Sieraad heropenen als casual fine dining restaurant.

Postjesweg 1, Amsterdam


Lees meerContact

De Kop van Oost
Zeeburgerpad 1, Amsterdam
020 238 6988
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.