Restaurants

Restaurants

Traditionele Indonesische smaken bij Mama Makan

Restaurant Mama Makan brengt een ode aan de liefde voor eten met traditionele Indonesische gerechten in een moderne jasje. Smaken zoals bij moeders thuis, puur en vol smaak.

Mama Makan amsterdam
MamaMakan Restaurant Amsterdam2x
mama makan amsterdam oost
MamaMakan Restaurant Amsterdam3x
MamaMakan Restaurant Amsterdamx

Bij Mama Makan staat de rijsttafel centraal, met heerlijke kleine gerechten om te delen. Maar ook favorieten zoals Sate Ayam, Rendang, Nasi Goreng en GadoGado zijn op het menu te vinden. De bar is de hele dag geopend en schenkt naast goede Javaanse koffie, bijzondere cocktails. De exotische signature cocktails zijn gebaseerd op de geschiedenis van de Nederlandse kruidenhandelaren, waarbij ingrediënten zoals koffie, gember, citroengras, vanille en cacaobonen terug komen. 

mama makan amsterdam restaurant

Tradities in tijdloos design
Het thuis van Mama Makan, naar design van Concrete Amsterdam, volgt oude handelsroutes. Licht hout, tropische patronen en verticalen tuinen maken een elegante buiging naar de achtergrond van Mama Makan. Een draaiend plateau in het midden van de tafel maakt het makkelijk om favoriete gerechten te delen.

Iedere 2e zondag van de maand vindt van 12:30 tot 15:00 de bottomless Bali Brunch plaats waarbij je onbeperkt kan genieten van authentieke Balinese gerechten. Van soepen tot vis en vlees gerechten en heerlijke desserts. Voor jong én oud! 

De keuken bij Mama Makan is van maandag tot zondag van 7:00 tot 22:30 geopend. Aan de bar kan je iedere dag van 9:00 tot 1:00 terecht.


CONTACT
Mama Makan
Spinozastraat 61, Amsterdam
+31 (0) 20 554 1250
Navigeren
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is één van de parels van Amsterdam. Met tal van restaurants, bars, winkels, kunstinstellingen, parken en te gekke buurten kun je in Oost eindeloos fietsen, genieten, verwonderen en beleven. Vroeger was er in Oost niet veel te doen. De wildgroei aan horeca, winkels en bijzondere buitenplaatsen...

SUGGESTIES

De Plantage

Discover Amsterdam

de Plantage Zaal 009

Naast de hoofdentree van dierentuin Artis opende onlangs in de 19e-eeuwse serre, alwaar voorheen de programma's van De Wereld Draait Door werden opgenomen, het nieuwe café-restaurant De Plantage. Een vruchtbare samenwerking van de mensen achter restaurants Dauphine, Riva en Cafe Amsterdam. Het voormalige Ledenlokalen heeft een weids en groen uitzicht op het vrij toegankelijke Artisplein, alwaar het zonnige terras, onder de oude platanen, uitzicht biedt op...

Plantage Kerklaan 36, Amsterdam


Lees meerRon Blaauw deelt zijn favoriete adressen in Amsterdam

Bekende chefkok en horeca-ondernemer neemt je mee naar zijn hotspots

Ron Blaauww

In 2013 besloot de bekende chefkok en horecaondernemer om zijn twee Michelinsterren, die hij had verdiend met zijn restaurant Ron Blaauw op de Sophialaan, in te leveren. Blaauw was het zat om aan de eisen van een Michelinster te voldoen. Hij droomde van een toegankelijke plek waar goed eten tegen een redelijke prijs wordt geserveerd. Toegankelijk voor jan en alleman. Tot verrassing van Blaauw bekroonde...

Sophialaan 55, Amsterdam


Lees meerContact

Mama Makan
Spinozastraat 61, Amsterdam
+31 (0) 20 554 1250
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.