Restaurants

Restaurants

Restaurant 101 Gowrie is een ode aan de Nederlandse cultuur

Midden in de pijp zit het gastronomische 101 Gowrie verborgen. Het restaurant is een ode aan alle mooie producten die Nederland te bieden heeft. Geniet hier van een 4- of 7 gangen menu met verassende smaakcombinaties en bijpassende natuurlijke wijnen.

 

 

101-gowrie-nederlandse-keuken
101-gowrie-amsterdam-diner
chef-101-gowrie
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

101 Gowrie street is de naam van de straat waar de jonge Alex Haupt, een chef uit Australië met Japanse en Duitse roots, is opgegroeid. Na zijn verhuizing naar Amsterdam raakte hij geïnteresseerd in de lokale producten en het culturele erfgoed van Nederland en besloot hij een restaurant te openen met zijn eigen versie van de Nieuwe Nederlandse keuken. Alles wat hij doet is met de grootste respect voor product en milieu. Zo zijn zelfs de wijnen die er worden geserveerd zoveel mogelijk biologisch en natuurlijk geproduceerd.

101-gowrie-amsterdam

Op het menu bij 101 Gowrie

Bij 101 Gowrie kies je tussen een 4-gangen of 7-gangen diner met of zonder bijpassend wijnarrangement. Laat je verassen door de chef en zijn team met smaakvolle gerechten zoals Noordzeemakreel met piccalilly en wilde knoflook en Gepofte varkenshuid met scheermessen in vinaigrette. Daarnaast is er ook een volledig vegetarisch menu mogelijk.

Openingstijden

Restaurant 101 Gowrie is van dinsdag tot zaterdag van 18.00 t/m 22.30 uur geopend. Op aanvraag kan je er ook lunchen. Stuur daarvoor een mail naar: hello@101gowrie.com.
CONTACT
101 Gowrie
Govert Flinckstraat 326, Amsterdam
020 3346418

Reserveren Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

SUGGESTIES

Lekker Hollands proef je bij Carstens

Maik Kuijper, voormalig chefkok van De Librije***, opent nieuw restaurant

carstens restaurant amsterdam

Het Damrak is niet meteen de plek waaraan je denkt als je zin hebt in een heerlijk avondje lekker eten zonder poespas. Met de komst van brasserie Carstens, een initiatief van Maik Kuijpers, voormalige chefkok van restaurant De Librije***, heb je nu alle reden om je fiets richting het Centraal Station te sturen.

Hasselaerssteeg 1, Amsterdam


Lees meerLaat je verassen door de chef bij Restaurant Watergang

Een maandelijks wisselend 5-gangen menu in combinatie met fijne wijnen

watergang-amsterdam-oost

Restaurant Watergang is een nieuwe aanwinst in de Weteringbuurt en laat zich het best omschrijven als intiem en sfeervol. Op de kaart staat een maandelijks wisselende 5-gangen menu met verfijnde Europese gerechten en een selectie mooie Duitse, Italiaanse en Franse wijnen.   

Weteringstraat 41, Amsterdam


Lees meerContact

101 Gowrie
Govert Flinckstraat 326, Amsterdam
020 3346418

Reserveren Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.