Restaurants

Restaurants

Restaurant Vessel opent in Hotel Boat&Co

De Houthavens begint zich steeds meer te ontpoppen als levendige stadswijk waar je maar wat graag wilt wonen, werken en uitgaan. Na de intrek van een groot aantal bekende mode- en creatieve bedrijven en de komst van honderden woningen vindt steeds meer horeca haar weg naar het voormalige industrieterrein aan het IJ. Nieuw is de opening van Hotel Boat&Co waarin binnenkort het veelbelovende Restaurant Vessel van chef Ricardo van Ede opent.

BoatCo
BoatCo1

Boat&Co vind je in een niet te missen gebouw in de Houthavens. De uitstraling van het imposante gebouw is een losse interpretatie van de iconische Amsterdamse School. Massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met opvallende erkers en metalen dakkapellen. Voor het interieur van het hotel tekende Martin Brudnizki (bekend van zijn werk voor o.a. Soho House Group, Nobu en Rosewood Hotels). De Brit koos voor een warm interieur met een zweempje van de Amsterdamse jaren vijftig waarin rijke materialen worden gemengd met de aardse tinten van de fifties.

Restaurant Vessel
In het atrium van het hotel mengen Amsterdammers zich straks moeiteloos met internationale gasten. Het hotel beschikt over een bar en een all-day restaurant met internationale gerechten alwaar de bekende chefkok Ricardo van Ede de scepter zwaait.  Voor Restaurant Vessel hebben Van Ede en zijn team een menu samengesteld dat uit louter gezonde en verantwoorde gerechten bestaat, zonder teveel gezondheidspoespas. Denk aan spelt flatbread met paddenstoelenstoof, zoete-aardappelpannenkoekjes met bosbessen en tijmhoning en pizza met Groningse buffelmozzarella en basilicum.

Naast Vessel opent in 2020 een 2e restaurant inclusief terras met een breed uitzicht over het IJ. De focus van het 2e restaurant is gericht op fine dining alwaar de gasten kunnen kiezen uit een menu met Ricardo’s culinaire verrassingen.

Neva Ricardo van Ede HR 11 1

Feestje
Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 november viert Boat&Co haar opening met alle Amsterdammers van de stad. Voor de gelegenheid zal het hotel veranderen in een gigantische pop-up locatie alwaar lokale merken en ondernemers de kamers overnemen.


CONTACT
Restaurant Vessel
Revaleiland 500, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

westergas-the-other-district3

STADSDEEL

Amsterdam West

Nog niet zo lang geleden was deze wijk een van de ‘mindere’ wijken van de stad. Maar die tijd is voorbij! Dit deel van de stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jonge en trendy wijk vol interessante bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het is een geliefde...

SUGGESTIES

Karaat, nieuwe hotspot in de Houthavens

Voor ontbijt, lunch, dineren en borrelen

Karaat2x

De Houthavens wordt langzaam maar zeker een hotspot in Amsterdam. Met Karaat is de buurt in West een restaurant, bar, bakkerij, brasserie en lounge in één rijker. Een plek waar je de hele dag terecht kan voor goed eten en kwaliteitsservice.   

Houthavenkade 103, Amsterdam


Lees meerContact

Restaurant Vessel
Revaleiland 500, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.