Uitgaan

Uitgaan

Fête du Champagne in het Rembrandtpark

In het lange Pinksterweekend van 16 tot en met 20 mei ploppen de kurken weer massaal van de flessen in het zonovergoten Rembrandtpark tijdens Fête du Champagne, het grootste champagnefestival van Nederland. Liefhebbers van het goddelijke goedje kunnen zich 4 dagen onderdompelen in alles wat met champagnes, crémants en wijnen te maken heeft.

FeteDuChampagne
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het vierdaagse festival Fête du Champagne Winterfestival serveert meer dan 100 verschillende soorten champagnes, crémants en wijnen per glas. Vanaf 4 euro per glas bubbels belooft het champagnefestival op de Westergas een groots feest te worden. Bekende wijnhuizen, van kleinere wijnboeren tot grote champagnehuizen, presenteren hun vloeibare goud ieder op hun eigen stijlvolle manier.

Naast champagnes is er ook speciale aandacht voor crémants, een mousserende wijn uit een ander gebied dan de Champagne. En naast mousserende wijnen zijn er ook normale wijnen te proeven waarvoor het festival een exclusieve samenwerking aan is gegaan met wijnhuis Domaine de la Baume uit de Languedoc.

“Toen we jaren terug door de champagnestreek reden en het bord “Route du Champagne” tegenkwamen ontstond het idee. Hoe fête zou het zijn als we in Nederland een festival zouden kunnen organiseren met champagne in de hoofdrol? Het romantische beeld van de omgeving en de glazen champagne die dag genuttigd werden brachten meer inspiratie. In datzelfde weekend werd het idee voor Fête du Champagne geboren”, aldus Sebastiaan van Erne (bekend van het Amsterdam Wine Festival).

la-fete-du-campagne

Om het Fête du Champagne compleet te maken zijn er allerlei Franse elementen aan het festival toegevoegd. Van jeu de boules tot Franse chansons, druiven stampen, champagnequizzen en het sabreren van flessen bubbels. In het Rembrandtpark zal tevens een heuse Franse foodmarkt worden ingericht met typisch Franse lekkernijen en bistro’s alwaar Franse gerechten worden geserveerd. Aan het einde van de middag maakt alle tafels en stoelen plaats voor een dansvloer waarop tot in de late uurtjes gedanst kan worden.
CONTACT
Rembrandtpark
Rembrandtpark, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
– 16 t/m 20 May
Navigeren
IN DE BUURT

Contact

Rembrandtpark
Rembrandtpark, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
16 t/m 20 May
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.