Restaurants

Restaurants

Petit Caron heropent op Westergas als Grand Caron

Petit Caron is weer open. Maar omdat het restaurant in de Pijp te klein is voor het hanteren van 1,5 meterregel, worden de overheerlijke Franse gerechtjes en wijnen van topkok Alain Caron en zijn zoons David en Tom nu tijdelijk geserveerd in het Machinegebouw op het Westergasterrein.

GrandCaron-2
GrandCaron-1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het bekende Franse eetcafé Petit Caron verruild Amsterdam Zuid deze zomer tijdelijk voor Amsterdam West. Om de 1,5 meterregel na te leven nemen Alain Caron en zijn zoons de wijk naar het Westergasterrein alwaar zij in de Machinefabriek een grotere locatie hebben gevonden inclusief twee terrassen. Voor de gelegenheid hebben de heren uitbaters de naam Petit Caron veranderd in Grand Caron.

“Na de versoepeling bleek al snel dat Petit Caron door de nieuwe regels niet open kon,” licht Tom Caron toe in Het Parool. “Grand Caron wordt net als Petit Caron. “Maar dan in het groot.”

Franse slag
Bij Grand Caron stap je binnen voor Franse gerechtjes die lekker zijn bij een glaasje wijn. Denk aan oesters, rilettes, chartcuterie, sardientjes, slakken, salade met geconfijte eendenbout en côte de boeuf. Naast Franse wijnen worden de voortreffelijke gerechten ook gecomplimenteerd met Italiaanse en Duitse wijnen.

AlainCaron

Culinaire dynastie
Naast Petit Carin (nu Grand Caron) heeft familie Caron nog twee andere restaurants in Amsterdam. Cafe Caron in de Pijp en de Gouden Reael nabij Prinseneiland. Alle restaurants zijn geopend met inachtneming van de 1,5 meterregel. Vanaf begin juni kunnen er dertig gasten in de restaurants terecht. Vanaf 1 juli worden dat er een veelvoud tot 100 gasten. En hopelijk vanaf augustus zijn de restaurants weer vol in bedrijf. Op de terrassen van Grand Caron, Cafe Caron en de Gouden Reael is er meer plaats.





CONTACT
Grand Caron
Pazzanistraat 8, Amsterdam
+31 20 723 2699
Navigeren
IN DE BUURT

westergas-the-other-district3

STADSDEEL

Amsterdam West

Nog niet zo lang geleden was deze wijk een van de ‘mindere’ wijken van de stad. Maar die tijd is voorbij! Dit deel van de stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jonge en trendy wijk vol interessante bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het is een geliefde...


Contact

Grand Caron
Pazzanistraat 8, Amsterdam
+31 20 723 2699
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.