Cultuur

Cultuur

STRAAT: ’s Werelds grootste street art museum in Noord

Binnenkort krijgt Amsterdam het grootste Street Art Museum van de wereld. In Rijksmonument de Lasloods op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord zal een museum met street art worden ingericht ter grootte van ruim 7.000 m².

StreetArtMuseum-1
Street_Art_Museum_NDSM
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het Street Art Museum zal in oppervlakte twee keer zo groot zijn als de beroemde Turbinehal van Tate Modern in Londen. Op dit moment wordt nog volop gebouwd om het museum dit najaar te kunnen openen. Alle kunstwerken worden speciaal voor het museum gemaakt. Enorme street art werken die qua grootte de Nachtwacht van Rembrandt ruim overstijgen. Het grootste tot nu toe is het werk van Telmo Miel, wat vijf bij twaalf meter telt. Middels oude hijskranen zullen de kunstwerken straks zij aan zij in de industriële omgeving van 24 meter hoog worden gepresenteerd.

Peter Ernst Coolen, initiator van het Street Art Museum: ,,Street art is sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Street art wordt door kunstcritici wereldwijd beschouwd als de meest relevante kunststroming van dit moment, maar doordat deze kunstvorm vooral op straat wordt gemaakt is het ook vergankelijk. Door middel van onze collectie willen we niet alleen een tijdsbeeld vastleggen, maar het ook op een plek bijeenbrengen.”

Ter introductie van het museum werd de wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra uitgenodigd om ruim 24 hoge gevel te voorzien van het portret van Anne Frank. Het kleurrijke kunstwerk is een geweldige eyecatcher van de omgeving en belooft veel goeds van wat we straks te zien krijgen in de NDSM-loods.
CONTACT
Street Art Museum
NDSM-Plein 28, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

adam-toren-amsterdamkopie

STADSDEEL

Amsterdam Noord

Sommige inwoners vonden Amsterdam Noord niet echt bij de stad horen. Dit had zo zijn redenen. Ze vonden het namelijk te verschillend en te ver weg om echt deel uit te maken van de stad. Maar tijden veranderen en dit stadsdeel is inmiddels volop in ontwikkeling en zeker...


Contact

Street Art Museum
NDSM-Plein 28, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.