Cultuur

Cultuur

Het Rijksmuseum: Ontdek 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Amsterdam. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Van de Middeleeuwen tot Mondriaan. In het museum in het Museumkwartier in Zuid vind je werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Hals.

 

Rijksmuseum_Amsterdam1
Rijksmuseum_Christian_Voigt
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het Rijksmuseum toont een iconische kunstcollectie die meer dan 800 jaar Nederlandse en wereldwijde geschiedenis weerspiegelen. Zo ontdek je er adembenemend mooie schilderijen van onder andere Johannes Vermeer, Jan Steen, Frans Hals en Rembrandt van Rijn. Het meest bekende kunstwerk is zonder twijfel de indrukwekkende ‘Nachtwacht’ van Rembrandt.

nachtwacht rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam

Het huidige gebouw, ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers, opende voor het eerst zijn deuren in 1885 en is sinds 1970 een nationaal erfgoed. De collectie bevat talloze schilderijen, sculpturen en historische voorwerpen, variërend van het jaar 1200 tot heden. Enkele van de meest spraakmakende werken zijn Rembrandts ‘Nachtwacht’ (1642), ‘Het melkmeisje’ van Vermeer (rond 1660) en een naamloos zelfportret van Van Gogh (1887).

Ontdek de Gouden Eeuw

Beleef het zelf en ontdek de hoogtepunten van de Nederlandse Gouden Eeuw in het Rijksmuseum. Ook voor een grote diversiteit aan kunsttentoonstellingen is dit de plek waar je moet zijn. Denk hierbij aan prachtige poppenhuizen, een schat aan zilverwerk, het beste Delftsblauw en de vele iconische schilders die de Nederlandse geschiedenis rijk is. Kortom, het Rijksmuseum is absoluut één van de must-see attracties van Amsterdam.

CONTACT
Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
+31 900 0745
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

SUGGESTIES

Beleving Museumkwartier 180 graden anders na lockdown

‘In je uppie voor De Nachtwacht staan is fenomenaal’

Museumplein_larsvandenbrink

Na een lockdown van 12 weken mochten musea en horeca begin juni weer openen met inachtneming van de 1,5 meterregel. Een totaal nieuwe belevenis van cultuur snuiven en culinair genieten. Amsterdam Magazine sprak met mensen in het gebied over hun ervaringen over de versoepeling van de lockdown.


Lees meerVan Gogh Museum

Discover Amsterdam

Amsterdam VanGogh 2x

Het Van Gogh Museum is het toonbeeld van hoogstaand Nederlandse kunstenaarschap. Misschien niet altijd begrepen in zijn tijd, maar vandaag de dag wordt Van Gogh gezien als één van de belangrijkste kunstenaars van Nederlandse oorsprong. Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. De Amandeltakken in bloei, de Zonnebloemen, Sterrennacht,...

Paulus Potterstraat 7, Amsterdam


Lees meerStedelijk Base: Ontmoet de iconen van de moderne kunst

't Stedelijk toont 750 hoogtepunten uit de moderne kunstgeschiedenis

Stedelijk_Museum

In het Stedelijk vind je de permanente tentoonstelling ‘De Collectie’ waarin de meest geweldige kunstwerken van ’s werelds bekendste kunstenaars uit de collectie van het museum van de moderne kunst worden getoond. De presentatie laat heel goed de ontwikkelingen in de kunsten vanaf eind negentiende eeuw tot nu zien. Maak kennis met 750 hoogtepunten uit de moderne kunstgeschiedenis.

Museumplein 10, Amsterdam


Lees meerHet Concertgebouw

Discover Amsterdam

Concertgebouw1

Het Concertgebouw in Amsterdam is één van de beroemdste concertzalen ter wereld en staat aan het Amsterdamse Museumplein. Musici en kenners prijzen het om zijn prachtige akoestiek. Het gebouw uit 1888 is hét klassieke muziekcentrum van Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 700.000 muziekliefhebbers Het Concertgebouw, waarmee het één van de drukst bezochte concertzalen ter wereld is. Het Concertgebouw organiseert eigen concerten op het gebied van klassieke muziek, jeugd-, jazz- en wereldmuziek. Daarnaast...

Concertgebouwplein 10, Amsterdam


Lees meerContact

Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
+31 900 0745
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.