Restaurants

Restaurants

Stijlvol restaurant en bar Satchmo geopend op Rokin

Op de Rode Loper van Amsterdam, het Rokin, opende onlangs restaurant Satchmo. Een ‘stiekeme’ ode aan muziekvirtuoos Louis Armstrong waar gasten omver worden geblazen door food, wine, cocktails, interieur en jazz: het recept voor een lekkere avond uit.

Satchmo4
Satchmo
Satchmo1
satchmo-amsterdam
Satchmo2

Eigenaren Dennis van Roon, Fardau Plantenga en Tobias Schuijt hebben een duidelijke visie: alle gasten lopen de deur uit met een onvergetelijke ervaring. Het gouden trio heeft dan ook kosten noch moeite gespaard om van het monumentale pand een sexy restaurant van internationale allure te maken.

On-nederlands dus kosmopolitisch
In de drukte van het Rokin valt het exterieur van Satchmo positief op. Het in die tijd (1647) nogal ‘strakke’ Hollands Classicisme typeert de bouwstijl van het voormalig handelsgebouw. Binnen wacht een heel andere wereld, het interieur is zinnenprikkelend te noemen. In de casual diner vangt de vurige onyx bar direct de aandacht. Houten balken dragen de lage plafonds, en de intieme opstelling met fluweel bekleed meubilair brengt een onverwacht, warm huiskamergevoel – een sfeer die vraagt om een aperitief aan de bar.

Symphonie in de keuken
Zo eigenzinnig als genie Armstrong dat met zijn jazz deed, bouwen Chef de Cuisine, Thijmen Veenman en zijn keukenbrigade klassiekers met een eigen(wijze) twist. Veenman improviseert in smaak en opmaak. “Neem de steak tartare, de eidooier garen we sous-vide (53 minuten op 63 graden Celsius) zodat het smeerbaar wordt. De huisgemaakte kimchi en srirachasaus zorgen voor voor spanning en spice, de roze chinese radijs en knalgele bloemkool voor extra crunch en kleur. Onze gerechten moeten excelleren in alle opzichten; smaakbeleving wordt beïnvloed door de look van een gerecht”, aldus Veenman.

Satchmo biedt een menu vol met internationaal lekkers voor brunch en diner zoals Tuna Tataki met truffel teriyaki, coquilles met soy vinaigrette, kreeft ‘a la plancha’ of een ruime keuze uit robuuste steak-cuts. Denk aan een imposante tomahawk steak of malse côte de boeuf, maar ook een good old entrecôte ontbreekt niet. Voor nog meer culinair genot zijn er royale toppings: foie gras, kaviaar en truffel en is er een verrassend vier- tot zesgangen tasting menu. Vergeet zeker niet de charcuterie met huisgemaakte pastrami, een must-try.

Openingstijden
Satchmo Amsterdam is dagelijks geopend van 12.00 tot 01.00 uur. Op vrijdag en zaterdag ben je welkom tot 02.00 uur.


CONTACT
Satchmo Amsterdam
Rokin 95, Amsterdam
+31 20 820 4472
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Satchmo Amsterdam
Rokin 95, Amsterdam
+31 20 820 4472
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.