Kultur

Kultur

Fashion Statements in Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum toont deze lente en zomer de modetentoonstelling Fashion Statements, In de tentoonstelling Fashion Statements is onder andere werk van Bas Kosters, Marga Weimans en Karim Adduchi te zien.

fashion-statements-amsterdam-museum

De kleding die we dragen onthult iets over onze persoonlijkheid. Mode geeft uiting aan onze identiteit, wat we belangrijk vinden of waar we voor staan. In deze tentoonstelling zetten zes toonaangevende hedendaagse ontwerpers hun creaties naast én tegenover onze historische collectie met mode uit de achttiende en negentiende eeuw. Het is een dialoog tussen het heden en verleden; een uitwisseling van statements.

In de achttiende en negentiende eeuw was de heersende mode een handig middel om te weten wie je voor je had. Droeg je zwart? Dan was je waarschijnlijk rijk of in de rouw. Was je hoepelrok enorm breed? Dan had je genoeg geld om het breed te laten hangen – en ondertussen kwam je slanke taille ook nog fijn uit. Had je die slanke taille niet? Dan was daar het vormgevende korset waarin je werd ingesnoerd, zwanger of niet, om in het silhouet van dat moment te passen.

Die Öffnungszeiten

Das Amsterdam Museum ist von Montag bis Sonntag von 10 bis 17 Uhr geöffnet.

IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Stadtzentrum

Das Zentrum von Amsterdam ist ein belebtes Viertel in der Nähe des Hauptbahnhofs mit lebhaften Bars und entspannten Restaurants. Touristen aller Nationalitäten beobachten die Straßenkünstler auf dem Dam-Platz, in der Nähe des Königspalastes aus dem 17. Jahrhundert und der gotischen Nieuwe Kerk. In den Geschäften kann man sich verwöhnen lassen...

Standort
Amsterdam-Museum1

Das Amsterdamer Museum, ein verborgener Schatz im Herzen des Stadtzentrums

Erleben und erforschen Sie die Vergangenheit und Gegenwart unserer schönen Stadt


Amsterdam staat bij velen bekend om de mooie architectuur in de binnenstad, de prachtige grachten met woonboten, de beruchte rosse buurt en de coffeeshops. Maar er zit natuurlijk veel meer achter de stad dan dat. Hoe is het Amsterdam dat we nu kennen ontstaan en hoe is de stad uitgegroeid tot de unieke reisbestemming die …

Lees meer


Kontakt

Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
Diese Veranstaltung ist vorbei
18 April t/m 8 September 2019
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Melden Sie sich für den nächsten Newsletter an und holen Sie sich Tipps für das Beste von Amsterdam.