Kunst & Cultuur MuseaAmsterdam Zuid

Stedelijk Museum

Discover Amsterdam

Stedelijk Museum New
Stedelijk
Stedelijk John Lewis Marshallx
stedelijkx
stedelijkx
stedelijk trap
Stedelijk
Stedelijk
stedelijk trapmetledx
stedelijkx
stedelijkx
stedelijkx
stedelijkx
stedelijk swoosh

Na een jarenlange verbouwing met de nodige tegenslagen en vertragingen is het Stedelijk Museum eindelijk weer open voor het grote publiek. Het historische pand heeft binnen en buiten een volledige make-over gehad waarbij het museum aan de achterzijde, op het Museumplein, een nieuwe hoofdingang heeft gekregen in de vorm van een grote, witte vleugel. Een blikvanger die in de Amsterdamse volksmand ook wel ‘de Badkuip’ wordt genoemd.

Kunstfanaten, cultuurfreaks, fans en liefhebbers van het Stedelijk zijn na een sluitingsperiode van zo’n negen jaar weer van harte welkom in het museum voor de moderne kunst alwaar Bauhaus, Amsterdamse School, CoBrA, abstract-expressionisme, pop art, minimal art en conceptuele kunst eindelijk weer mogen schitteren. Naast de vaste, getransformeerde ruimtes heeft het museum nu de grootste tentoonstellingszaal van Amsterdam in de ondoorbroken kelderzaal van 1100 m2, een prachtige kunstboekenwinkel en een heus restaurant en terras met uitzicht op het Museumplein en de Van Baerlestraat.

Marlene Dumas

in het Stedelijk Museum

marlenedumas

Het Stedelijk Museum brengt vanaf september een overzichtstentoonstelling van Marlene Dumas, een uniek overzicht van het indrukwekkende oeuvre van Nederlands bekendste kunstenares. De retrospectieve tentoonstelling ‘The Image as Burden’ is de eerste grote solotentoonstelling in 20 jaar van Dumas in Nederland en brengt bijna tweehonderd van haar belangrijkste werken bijeen vanaf de late jaren 70 …

Read more about Marlene Dumas


Locatie

Museumplein 10, Amsterdam

Website

stedelijk.nl

Fotograaf

John Lewis Marchall

AGENDA

Marlene Dumas

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.