Editor:  De Redactie • Fotograaf:  Steve Schapiro ©Getty Images • Publicatie:  29 maart 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur Festivals Amsterdam

Maak kennis met Kabbala in ‘t Joods Kwartier

29 maart t/m 25 augustus • De kunst van de Joodse mystiek

Ben jij bekend met Kabbala. Of altijd al willen weten wat de geloofsleer inhoudt? Het Joods Cultureel Kwartier hult zich in geheimzinnige sferen met een grote tentoonstelling over kabbala, de mystieke traditie van het jodendom.

Kabbala_JCK_DavidBowie1-1

Bezoekers van de Kabbala tentonstelling krijgen een gevarieerd beeld van deze oude traditie, die ook popsterren als Madonna en David Bowie inspireerde. Voor het eerst wordt een tentoonstelling gehouden die de vele aspecten van kabbala toont in onverwachte combinaties van eeuwenoude objecten en moderne kunstwerken.

Kabbala is sinds de middeleeuwen de benaming van duizenden jaren oude kennistradities waarmee joodse mystici het bestaan proberen te doorgronden. Kabbala betekent letterlijk ‘ontvangst’ en gaat ervan uit dat er ‘oerkennis’ bestaat over God, de schepping en over het functioneren van mensen. Vanaf de 20e eeuw bereikte kabbala een steeds breder publiek en werd ook een bron van inspiratie voor kunstenaars, schrijvers, filmmakers en hedendaagse pop-iconen, joods en niet-joods.

De tentoonstelling gaat gepaard met een uitgebreid evenementenprogramma, waaronder de lezing Kabbala voor dummies, het Kabbala festival en een filmprogramma in de Amsterdamse bioscoop Kriterion.

Locatie

Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam

Website

jck.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
29-03-2019 – 25-08-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.