Cultuur

Cultuur

Holland Festival 2024: Eerbetoon aan de podiumkunst

Dit jaar viert het Holland Festival zijn 77e editie van 6 tot en met 29 juni. Dit culturele evenement biedt een podium aan nationale en internationale artiesten door middel van een uitgebreid programma in verschillende theaters in Amsterdam.

holland-festival-2024
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Holland Festival presenteert weer de hele maand juni mooie podiumkunsten Het festival biedt theaterbezoekers al 77 jaar uitzonderlijke voorstellingen van topniveau. Sinds 1948 biedt Amsterdam een jaarlijks platform voor kunstenaars van over de hele wereld, uit verschillende soorten kunstdisciplines. Nieuwe, innovatieve uitingen door middel van theater, muziek, dans, opera, muziektheater en andere podiumkunsten worden aangemoedigd en zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de bezoeker.

Het Holland Festival is een mix van podiumkunsten die samengaan met zowel westerse als niet-westerse kunstvormen. Ook is er aandacht voor beeldende kunst en film. De programmering benadrukt disciplinaire crossovers en bevat uitzonderlijke voorstellingen van topniveau. Het Holland Festival is altijd koploper geweest in het ondersteunen van moderne en niet-klassieke hedendaagse muziek en nieuwe kunstvormen in de wereld van de podiumkunsten.

 

 SUGGESTIES

Het Concertgebouw

Discover Amsterdam

Concertgebouw1

Het Concertgebouw in Amsterdam is één van de beroemdste concertzalen ter wereld en staat aan het Amsterdamse Museumplein. Musici en kenners prijzen het om zijn prachtige akoestiek. Het gebouw uit 1888 is hét klassieke muziekcentrum van Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 700.000 muziekliefhebbers Het Concertgebouw, waarmee het één van de drukst bezochte concertzalen ter wereld is. Het Concertgebouw organiseert eigen concerten op het gebied van klassieke muziek, jeugd-, jazz- en wereldmuziek. Daarnaast...

Concertgebouwplein 10, Amsterdam


Lees meerEYE Filmmuseum: Ontdek de wereld van cinema

Stap binnen in de wereld van cinematografie. Van films tot exposities en festivals

tilleman 20120405 0477

Het EYE Filmmuseum staat in het teken van cinematografie. In het prachtige, futuristisch ogende gebouw aan de IJ in Amsterdam Nood vind je 4 bioscoopzalen, een expositieruimte, een winkel en restaurant met wellicht het mooiste terras van Amsterdam.

IJpromenade 1, Amsterdam


Lees meerContact

Koninklijk Theater Carré
Amstel 115 /125, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
7 September 2019
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.