Editor:  De Redactie • Publicatie:  23 februari 2021

Nieuws

Nieuws

Niki Wories’ nachtelijke ijsdans op de Keizersgracht

Zesvoudig Nederlands kampioene kunstschaatsen brengt een ode aan de slapende hoofdstad

De adembenemende video waarin zesvoudig Nederlands kampioene kunstschaatsen Niki Wories ’s nacht op het ijs van de Keizersgracht danst ging de afgelopen week viral. De hele wereld zag de jonge schaatser op het ijs schitteren.

NikiWories
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Amsterdam trok vorige week massaal de schaatsen onder voor een 3-daags schaatsfestijn. Plassen en meren rondom de stad werden massaal bevolkt door enthousiaste Amsterdammers op de schaats. De timelines van de verschillende socials liepen vol met de mooiste foto’s en video’s van blije schaatsers op natuurijs. De prijs voor de mooiste video gaat naar filmregisseur Jaap Mar Diemel en zesvoudig Nederlands kampioene kunstschaatsen Niki Wories. De twee brachten met hun schaatsvideo een filmische ode aan de slapende hoofdstad.

De filmregisseur en het kunstschaatstalent stapten ’s morgens vroeg om 5 uur op het ijs van de Keizersgracht om de prachtige video ‘Ode to a Sleeping City’ te schieten. De video die op YouTube inmiddels door meer dan 115.000 mensen is bekeken toont de schoonheid van het kunstschaatsen en onze mooie stad in wintertijd.
“Ik had het echt héél koud in mijn schaatspakje, maar ik ben zo blij dat ik heb meegedaan. Het was een unieke gebeurtenis en heel bijzonder om zo vroeg alleen op het ijs te staan. Het resultaat is ook prachtig”, aldus Niki Wories tegen Hart van Nederland.
.

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.