Restaurants

Restaurants

Ontbijten in Amsterdam doe je hier!

the-butcher-socialclub-ontbijt

Begin je weekend goed! Ontbijten in Amsterdam kan voelen als een uitdaging, van wafels en pannenkoeken tot fry-ups en eieren, waar je ook zin in hebt de stad heeft het te bieden. Maar wat is nu écht lekker? Amsterdam Magazine zocht het voor je uit en stelde een lijst samen met de beste ontbijttentjes van de stad!

Het Ontbijt in Amsterdam

Het ontbijt in Amsterdam is groter dan ooit. Je kunt in het weekend amper je voordeur uitstappen zonder een hip vegan ontbijt tentje te vinden of bedwelmd te worden door de zoete lucht van wafels en pannenkoeken . Van traditioneel Hollands ontbijt tot brunchen in New York-stijl, begin je weekend goed in een van deze rasechte ontbijt hotspots.

Green House Munchies

Haarlemmerstraat 62, Amsterdam

Greenhouse Munchies vind je aan de beroemde Haarlemmerstraat 62. Ze verwelkomen vroege vogels vanaf 8.00 uur met heerlijke ontbijtspecials en huisgemaakt gebak, deze gaan perfect samen met een kop van hun biologische koffie!

 

Bluespoon

Bluespoon

Prinsengracht 587, Amsterdam

Bluespoon, gelegen in Hotel Andaz aan de Prinsengracht is de plek voor de geliefde Bluespoon Sunday Brunch. Hier kun je echt brunchen zoals de New Yorkers dat ook doen. Wees er wel op tijd bij en vergeet niet een tafel te boeken, de brunch zit vaak al ver van tevoren volgeboekt.

 

Café de Huyschkaemer

Café de Huyschkaemer

Utrechtsestraat 137, Amsterdam  

Deze huiskamer van de stad is al sinds jaar en dag the place to be  als het om een drankje gaat, maar tegenwoordig kun je hier ook een top-ontbijt scoren. Ben je net iets te laat uit je bed komen rollen? Geen probleem, wanneer je het vraagt kunnen sommige ontbijtopties ook iets ná het ontbijt bereid worden.

 

Café Blond Amsterdam

Café Blond

Ferdinand Bolstraat 44, Amsterdam

Een van de meest bekende serviesmerken uit de stad heeft ook een café waar je kunt aanschuiven voor een gezellig ontbijt. Met heerlijke gerechten, huisgemaakte cakes en een verrukkelijke high tea, kun je hier je dag in Blond-stijl beginnen.

 

Prins Heerlijk

Prins Heerlijk

Prins Hendrikkade 57, Amsterdam

Bij Prins heerlijk serveren ze de hele dag door ontbijt. Van een snelle croissant en een broodje tot een volledig Engels ontbijt, al je ontbijt cravings in de ochtend (of de middag …) worden hier beantwoord.

 

 

Teds

Teds

Bosboom Toussaintstraat 60, Amsterdam

In een van de mooiste straten van Amsterdam West vind je Teds, hier kun je de hele dag door uitgebreid brunchen. Ze staan in de stad bekend om hun eieren, maar ook hun wentelteefjes of Philly Cheese Steak zijn een echte aanrader.

 

Brasserie Nel

Brasserie Nel

Amstelveld 12, Amsterdam

Nel Amstelveld is een populair café-restaurant met een prachtig terras. Op een zonnige dag kun je hier heerlijk genieten van een ontbijt in de zon of onder een van de charmante bonen, geniet van lunch, diner of een drankje en speel wat pétangue (jeu de boules) terwijl je de ochtend rustig voorbij laat gaan.

Breakfast Club

Wibautstraat 56 | Bellamystraat 2 | Haarlemmerplein 31 | Gustav Mahlerplein 114

De Breakfast Club in Amsterdam is compleet toegewijd aan de belangrijkste maaltijd van de dag; het ontbijt. Met vier locaties in de stad is er altijd een avocado toast bij je in de buurt. Hier kun je de hele dag genieten van het ontbijt met gerechten die zijn geïnspireerd op Parijs en New York.

 

Benji’s

Wibautstraat 196, Amsterdam

Welkom in de urban jungle; Benji’s! Dit is een plek waar je kunt ontsnappen aan het beton van de stad en kunt genieten van heerlijk vers voedsel in een oase van groen.

Corner Bakery

Johannes Vermeerstraat 40, Amsterdam

The Corner Bakery in Amsterdam ligt precies tussen de Pijp en het Museumplein. Als je houdt van eten dat een plezier is voor je ogen en maag, is het een must-visit tijdens je verblijf in de stad. Hier serveren ze de hele dag ontbijt, vruchtensappen, gebak en epic milkshakes.

 

PEEJAYS

Vijzelgracht 37, Amsterdam

Begin je dag goed met de handgemaakte donuts van PEEJAYS! Bestel een kop koffie en sugar-kick je dag met deze heerlijke zoete snack.

 

Water & Brood

Nieuwe Kerkstraat 84, Amsterdam

Bij Water & Brood staat er een stuk meer op het menu dan droge gevangeniskost. Hier kunt je genieten van een Amerikaanse brunch met een snufje van de Cariben.

 

Bar Botanique slider

Bar Botananique

Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam

Bar Botanique, Café Tropique is de hele dag geopend voor het ontbijt. Geniet van het mooie interieur terwijl je een hap neemt van een aantal zeer smakelijke wentelteefjes of de ontbijtspecial van Bar Botanique!

 

Pluk

Reestraat 19, Amsterdam

PLUK Amsterdam is de plek voor een gezond ontbijt in de levendige Negen Straatjes. Hier bestel je lekkere sappen, pannenkoeken, yoghurt met toppings of een volledig pluk-ontbijt.

 

De Drie Graefjes

Rokin 128, Amsterdam

De red velvet cake bij de Drie Graefjes is redelijk legendarisch, maar voor mensen die liever met iets anders ontbijten hebben ze ook een uitgebreide all-day breakfast kaart.

 

The Avocado Show

The Avocado Show

Daniël Stalpertstraat 61, Amsterdam

De avocadoshow is voor diegenen die graag wat groen zien bij hun ontbijt. Hier kunnen ze álles met avocado. Goed voor je maag en je food foto’s!Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.