Editor:  De Redactie • Publicatie:  19 juni 2020

Sport & Beauty

Sport & Beauty OutdoorAmsterdam Oost

Grootste skatepark van Nederland op Zeeburgereiland

Een 3.100 m2 betongesmeerde skatepark voor skateboarders, BMX'ers en inline-skaters

Vandaag opent op Zeeburgereiland het grootste skatepark van Nederland. Met een oppervlakte van 3.100 m2 biedt het betongesmeerde skatepark verschillende disciplines voor zowel beginners als gevorderde skateboarders, BMX’ers en inline-skaters.

SkateparkZeeburgereiland1-1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Amsterdam wil dat nieuw aangelegde wijken niet meer alleen bestaan uit woningen, maar dat er ook volop ruimte is voor sport en beweging. De Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland is de eerste nieuwbouwwijk waar de gemeente dit principe toepast Skatepark Zeeburgereiland is bedacht door de skatescene en buurtbewoners.

Urban Sportzone
Het gloednieuwe skatepark ligt in de Urban Sportzone, een skatebaan met verschillende onderdelen voor beginnende en gevorderde skateboarders, BMX’ers en inline-skaters. Met een afmeting van 3.100 vierkante meter is het betongesmeerde met tegeltableaus vol street art afgezette skatepark meteen het grootste van Nederland.

Noordzuidlijn

Park
Het park is ook voor mensen die niet skaten, rollen of biken. Het park rondom het skatepark is ontworpen in de Engelse landschapsstijl met verschillende kronkelpaadjes en heuveltjes in telkens wisselende groene omgevingen met bomen, een trimbaan en sport- en speeltoestellen. In de toekomst komen naast het park nog openbare sportvelden.

Geen lidmaatschap
De Urban Sportzone is er voor iedereen. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn. Het skatepark, de paden, de heuvels, de trimbaan en de sporttoestellen zijn je podium.
CONTACT
Skatepark Zeeburgereiland
Zuiderzeeweg 130-276, Amsterdam
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Navigeren
IN DE BUURT

tropenmuseum-amsterdam

STADSDEEL

Amsterdam Oost

Je ontdekt in Amsterdam Oost één van de pareltjes van Amsterdam. Met trendy hotels, unieke conceptstores en tal van restaurants is dit een stadsdeel die je niet mag overslaan. Dit deel van de stad was vroeger een beetje een vervallen wijk. Maar na de renovatie van de Wibautstraat…


Contact

Skatepark Zeeburgereiland
Zuiderzeeweg 130-276, Amsterdam
Vr   

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo

Navigeren

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.