Cultuur

Cultuur

Cinematografische fotografie Gregory Crewdson in Reflex

Reflex Amsterdam presents cinematic photography by American photographer Gregory Crewdson at its gallery from March 11 to May 6.

Reflex_Gregory-Crewdson4
Reflex_Gregory-Crewdson
Reflex_Gregory-Crewdson2
Reflex_Gregory-Crewdson3
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

De Amerikaanse fotograaf Gregory Crewdson geniet internationale bekendheid om zijn cinematografische stijl met intrigerende en tot in het kleinste detail geënsceneerde foto’s. Met de serie Eveningside (2021-2022) verkent Crewdson momenten van contemplatie binnen de beperkingen van het alledaagse leven; op werkplekken en op momenten net buiten die werkstructuren. De personages op de foto’s zijn schaars en vaak te zien door winkelruiten, in spiegelreflecties of gepositioneerd te midden van hun dagelijkse routine bij een spoorbrug, deuropening, veranda, bank, beautysalon, supermarkt of op straat in Amerikaanse buitenwijken.

Reflex_Gregory-Crewdson1

De fotograaf brengt het zichtpunt dichter bij de personages en speelt met licht en donker. Met speciale effecten, zoals mist, regen, rook en waas, en een uitgebreid productie- en lichtteam realiseert hij een monochroom palet. Het resultaat is een rijke gotische sfeer, die doet denken aan film noir en klassieke films, maar met de mogelijkheden en helderheid van de meest actuele techniek in digitale fotografie.

Reflex is een gevestigde galerie die zowel opkomende als internationaal bekende hedendaagse kunstenaars vertegenwoordigt, waaronder Miles Aldridge, Nobuyoshi Araki, Harland Miller, David LaChapelle, Todd Hido, Daido Moriyama, Iris Schomaker, Keith Coventry, Marcus Harvey en Ichwan Noor.

Gregory Crewdson (1962) is geboren in Brooklyn, New York. Hij volgde een opleiding aan SUNY Purchase en Yale School of Art, waaraan hij momenteel als hoogleraar fotografie is verbonden. Crewdson is al meer dan dertig jaar als beeldend kunstenaar actief en exposeert wereldwijd in de meest toonaangevende galeries en musea. Met zijn speelfilmachtige methodiek vertelt hij een verhaal in één beeld. Daarbij worden fotografie en film samengebracht.

Reflex Amsterdam presenteert tijdens de expositie in de galerie ook in haar tweede locatie Reflex, the Residence een selectie foto’s uit de series Beneath the Roses en Cathedral of the Pines.
CONTACT
Reflex Amsterdam
Weteringschans 79A, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
– 11 March t/m 6 May
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

Spiegelkwartier_winkelgebied

WINKELGEBIED

Spiegelkwartier

Het Spiegelkwartier is het culturele winkelgebied van de stad. Op steenworp van het Rijksmuseum vind je tussen de Herengracht en Prinsengracht, aan de Zuidkant van de stad, een straat vol kunstgaleries, antiquairs en juweliers. Het is één van de meest charmante wijken in Amsterdam. Verzamelaars en liefhebbers van...


Contact

Reflex Amsterdam
Weteringschans 79A, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
11 March t/m 6 May 2023
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.