Editor:  De Redactie • Fotograaf:  Klaas Fopma • Publicatie:  16 oktober 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur FestivalsAmsterdam Centrum

Amsterdam Light Festival verlicht de grachtengordel met kunst

28 november t/m 29 januari • Kunstenaars van over de hele wereld creëren special voor ALF lichtsculpturen

Dat we in de mooiste stad van de wereld wonen bewijst maar weer eens het fenomenale Amsterdam Light Festival dat iedere winter weer in de stad plaatsvindt. Het Amsterdam Light Festival is een cultureel festival vol kunst van licht en water dat het historische centrum van de stad letterlijk in de schijnwerpers zet. Lichtsculpturen van hedendaagse kunstenaars zijn tijdens de koude wintermaanden dagelijks boven de stad en op verschillende gebouwen te bewonderen.

Lightfestival
LightFestival04
lightfestival3
Lightfestival1
lightfestival2

De 8e editie van het jaarlijkse Amsterdam Light Festival vindt plaats van 28 november tot en met 19 januari volgend jaar. De 53 dagen durende lichtsculpturen tentoonstelling bestaat uit 20 kunstwerken van bekende nationale en internationale kunstenaars. Het festival is het mooist te bewonderen vanaf het water. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of door een tour te boeken bij één van de bekende rondvaartbedrijven die de stad rijk is.

Disrupt!
Tijdens de 2019/2020-editie van het Amsterdam Light Festival staat Ontregeling centraal. Verschillende kunstenaars, ontwerpers en architecten werden in het kader van het thema Disrupt! uitgedaagd om met lichtkunstwerken de omgeving van de stad Amsterdam te ondervragen, te beproeven en wakker te schudden.

Nieuwe route
Geheel in lijn met het thema Disrupt! is er dit jaar een compleet nieuwe route, waarmee wordt afgeweken van de traditionele route over de Herengracht. De route (Oosterdok, Oudeschans, Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht, Entrepotdok) verkent het oostelijk deel van het centrum.Locatie

Diverse locaties
Amstel 1, Amsterdam

Website

amsterdamlightfestival.com

Datum

28-11-2019 – 29-01-2020


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.