Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 november 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Zuid

Chagall, Picasso & Mondriaan in het Stedelijk

21 september t/m 2 februari • Kunstenaarsmigranten in Parijs 1900 -1950

Sinds het begin van de vorige eeuw geldt Parijs als hét kunstcentrum van de wereld. Bekende kunstenaars trokken in die tijd massaal naar de grootste metropool van Europa. Als ode aan die tijd toont het Stedelijk Museum het werk van kunstenaar-migranten Chagall, Picasso & Mondriaan. 

Chagall_Stedelijk1
chagall_stedelijk3
Chagall_Stedelijk2
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw naar Parijs. Op dat moment Europa’s grootste metropool van Europa en een stad waarin vrijheid heerst, in vele opzichten. Zij moeten er hun weg vinden in een toenemend polariserende samenleving, waarin vrijheid en openheid op gespannen voet komen te staan met nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme. In het voor de kunstenaars vreemde land komen de kunstenaars met vernieuwend werk.

De tentoonstelling is een uitgelezen kans om het werk van de grote moderne meesters in een ander licht te zien, én om nieuwe kunstenaars te ontdekken. Een expositie gebaseerd op de rijke collectie van het Stedelijk Museum, met werk van meer dan 50 beeldende kunstenaars, fotografen en grafisch vormgevers. 

Picasso_Stedelijk

40 Kunstwerken Chagall
Voor het eerst in bijna 70 jaar toont het Stedelijk de grote collectie Chagalls: 40 werken, waaronder acht iconische schilderijen, sommige speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd.Adres Museumplein 10
Datum Dit evenement is voorbij
21-09-2019 – 02-02-2020
Navigeer naar..


Kunst & Cultuur

Stedelijk Base: Ontmoet de iconen van de moderne kunst

't Stedelijk toont 750 hoogtepunten uit de moderne kunstgeschiedenis

Stedelijk_Museum

In het Stedelijk vind je de permanente tentoonstelling ‘De Collectie’ waarin de meest geweldige kunstwerken van ‘s werelds bekendste kunstenaars uit de collectie van het museum van de moderne kunst worden getoond. De presentatie laat heel goed de ontwikkelingen in de kunsten vanaf eind negentiende eeuw tot nu zien. Maak kennis met 750 hoogtepunten uit de moderne kunstgeschiedenis.

Museumplein 10, Amsterdam


Lees meer

Stedelijk Museum

Discover Amsterdam


Stedelijk Museum New

Na een jarenlange verbouwing met de nodige tegenslagen en vertragingen is het Stedelijk Museum eindelijk weer open voor het grote publiek. Het historische pand heeft binnen en buiten een volledige make-over gehad waarbij het museum aan de achterzijde, op het Museumplein, een nieuwe hoofdingang heeft gekregen in de vorm van een grote, witte vleugel. Een …

Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.