Editor:  De Redactie • Publicatie:  05 juni 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

Louise Bourgeois in de tuinen van het Rijksmuseum

25 mei t/m 3 november • Een openluchttentoonstelling met grootste werken

De tuinen van het Rijksmuseum worden vanaf nu bewoond door 12 bijzondere werken van de kunstenares Louise Bourgeois. De metershoge spinnen en andere indrukwekkende beelden kunnen tot november bewonderd worden.

 

 

Rijksmuseum-LouiseBourgeois03
rijksmuseum-tuin
Rijksmuseum-LouiseBourgeois01
Rijksmuseum-LouiseBourgeois02
Rijksmuseum-LouiseBourgeois06

Het Rijksmuseum presenteert in haar tuinen een selectie beelden van Louise Bourgeois, die als één van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van de 20e eeuw wordt gezien. De 12 kunstwerken komen uit verschillende periodes van haar leven, waarvan een aantal nooit eerder in Nederland vertoond zijn. De werken verwijzen naar de kindertijd van Bourgeois en geven een intieme kijk in haar leven. Zo komen thema’s als vriendschap en angst naar voren en brengt ze een ode aan haar beschermende moeder en speelse vader. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met de voormalig directeur van het iconische Centre Pompidou in Parijs en het Easton Foundation in New York.

Rijksmuseum-LouiseBourgeois04

Louise Bourgeois

De inmiddels overleden Louise Bourgeois groeide op in Parijs, waarna ze een groot deel van haar leven in New York doorbracht. In 1982 was zij de eerste vrouwelijke kunstenaar die in het New Yorkse Museum of Modern Art getoond werd. Inmiddels zijn haar kunstwerken opgenomen in vaste collecties van ‘s werelds grootste musea en heeft ze tentoonstellingen gehad in onder andere het Pompidou, het Whitney Museum of American Art en het Guggenheim Museum. 

Openingstijden

De openluchttentoonstelling is dagelijks van t/m uur te bezoeken. Wil je meer te weten komen over de tentoonstelling? Loop dan mee met de instaprondleiding op 15 en 16 juni om 10.30, 11.30, 13.00 of 14.00 uur.

 Locatie

Museumstraat 1

Website

rijksmuseum.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
25-05-2019 – 03-11-2019Rijksmuseum

Discover Amsterdam


rijksmusem vijver niels

‘s Werelds mooiste museum opende onlangs na 7 lange jaren verbouwen eindelijk weer haar deuren. Amsterdams meest geliefde museum heeft een transformatie ondergaan waarbij het gebouw van top tot teen is gestript en alle elementen van vroeger, die te tevoorschijn zijn uitgekomen, in ere zijn hersteld. 800 jaar Nederlandse geschiedenis in de vorm van een …

Lees meer


Kunst & Cultuur

Sculptuurroute ARTZUID in mei weer van start

Beeldententoonstelling met 60 kunstwerken op 2,5 km lange route

artzuid1

Deze zomer staat Amsterdam Zuid wederom in het teken van de sculptuur biënnale ARTZUID. De groene lanen van de Apollolaan, Minervalaan en de Churchillaan zullen het podium vormen voor bijzondere kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars.

Apollolaan, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Kunst & Cultuur

Les Femmes: Nieuwe expositie bij Vroom & Varossieau

Een gezamenlijke tentoonstelling door ELLE en Judith Wiersema

expositie-vroom-amsterdam

De moderne kunst galerie Vroom &Varossieau presenteert deze maand hun nieuwe expositie Les Femmes. In de tentoonstelling komen meerdere disciplines zoals traditionele beeldhouwkunst, graffiti en street art samen. Alles in het teken van de kracht, schoonheid en zachtheid van de vrouw.  

134 Willemsparkweg, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Kunst & Cultuur

Nieuw in het Moco Museum: Yayoi Kusama

Een ode aan de excentrieke en raadselachtige ‘Polkadot Princess'

kusama yayoi moco museum

Op 22 maart viert de Japanse Yayoi Kusama haar 90e verjaardag. Als ode aan haar opent het Moco Museum in Amsterdam op die dag een nieuwe expositie met werken van de excentrieke kunstenares.

Honthorststraat 20, Amsterdam

Dit evenement is voorbij


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.