Editor:  De Redactie • Publicatie:  04 november 2018

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur Exposities Amsterdam

Expositie Lita Cabellut in Museum Jan van der Togt

17 oktober t/m 3 april • Overzichtstentoonstelling in museum voor moderne kunst in Amstelveen

LitaCabellut MuseumJanVanDerTogt1

Momenteel staat Museum Jan van der Togt in het teken van de adembenemende kunstwerken van de Spaanse kunstenares Lita Cabellut. De overzichtstentoonstelling die elke kunstliefhebber gezien moet hebben loopt tot eind januari.

Lita Cabellut schildert grootste portretten waarvoor ze olieverf combineert met het gebruik van traditionele frescotechnieken. Door de verflaag van deze imposante werken vervolgens te breken, ontstaat er door de combinatie van toeval en kracht een nieuw beeld. Hiermee wil Cabellut hetgeen we kunnen herkennen en beheersen, loslaten. “Alsof je de tijd kunt breken met je eigen handen.” Het ontstane beeld is vrij ontstaan en heeft een nieuwe essentie gekregen.

Lita Cabellut werd in 1961 in Huesca (Sariñena) geboren, waar ze op straat leefde tot ze op 12-jarige leeftijd werd geadopteerd door een vooraanstaande familie. Ze werd meegenomen naar musea als het Prado in Madrid waar ze in contact kwam met de oude meesters. De jonge Cabellut raakte geïnspireerd door schilderijen van Velázquez, Goya en Frans Hals en de vele fresco’s in haar geboortestad. Na haar opleiding had Cabellut haar eerste tentoonstelling in het stadhuis van Masnou, Barçelona. Twee jaar later – op 19-jarige leeftijd – verliet ze Spanje om te gaan studeren aan de Gerrit Rietveld Academie in Nederland, waar ze nog steeds woont en werkt.Locatie

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50, Amstelveen

Website

jvdtogt.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
17-10-2018 – 03-04-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.