Cultuur

Cultuur

Amsterdam Art Weekend toont kunst van 300 kunstenaars

Van 29 mei tot 2 juni wordt Amsterdam omgetoverd tot een bruisend epicentrum van hedendaagse kunst, waar meer dan 300 kunstenaars hun werken tentoonstellen op meer dan 70 locaties in de stad. Dit scala aan venues omvat galeries, musea, projectruimtes, residenties en privécollecties.

amsterdam-art-weekend-2024
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Amsterdam Art Week is niet alleen een viering van kunst, maar ook een uitnodiging voor zowel lokale als internationale publiek om de veelzijdigheid van het artistieke landschap te ontdekken. Het is een moment van blootstelling voor kunstenaars en een gelegenheid voor bezoekers om een gevarieerd aanbod van toonaangevende en experimentele exposities en evenementen te ervaren. Bovendien is het de enige periode in het jaar waarin de gehele hedendaagse kunstgemeenschap van Amsterdam samenkomt en gezamenlijk optreedt.

Het programma belooft een dynamische mix van meer dan 80 evenementen, verspreid over verschillende locaties in Amsterdam. Of je nu een nieuwkomer bent in de galeriewereld, een doorgewinterde kunstverzamelaar, of gewoon een liefhebber die zijn horizon wil verbreden, Amsterdam Art Week biedt een kompas in de hedendaagse kunstwereld.

amsterdam-art-weekend-2024

“We zijn een wereldstad op kleine schaal, heel charmant, maar met internationaal toptalent. Amsterdam heeft een geschiedenis als broedplaats waar getalenteerde, jonge kunstenaars van over de hele wereld tot bloei kunnen komen en is daarom de perfecte ontdekkingsplek. Amsterdam Art Week is het moment op de hedendaagse kunstagenda waar de stad haar artistieke hoogtepunt bereikt. Het ideale moment om je te verliezen in toonaangevende of experimentele tentoonstellingen en evenementen waarbij kunstinstellingen hun talent onthullen aan een wereldwijd publiek.” – Martina Halsema, director

Onder de deelnemende instellingen bevinden zich musea en galeries zoals het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Amsterdam Museum, Willet-Holthuysen, Eye Filmmuseum, Foam, Nxt Museum, OSCAM, Oude Kerk, Annet Gelink Gallery, Caroline O’Breen, Fons Welters, Ron Mandos, GRIMM, Rutger Brandt Gallery, Stigter van Doesburg, TORCH Gallery, Upstream Gallery, en vele anderen.
Contact

29 May t/m 2 June

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.