Cultuur

Cultuur

ARTZUID: Amsterdam Sculptuur Biënnale in mei weer van start

Deze lente en zomer staat Amsterdam Zuid van 19 mei t/m 24 september wederom in het teken van de sculptuur biënnale ARTZUID. De groene lanen van de Apollolaan, Minervalaan en de Churchillaan zullen het podium vormen voor bijzondere kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars.

Artzuid_Amsterdam
0000artzuid2
duncan artzuid
duncan artzuid1
artzuid1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Voor de 8e editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale selecteerde curator Jasper Krabbé 50 kunstwerken van internationaal vermaarde kunstenaars in combinatie met werken van aanstormend talent. Ooit begonnen als graffiti-kunstenaar wil Krabbé met een eigentijdse Street Power tentoonstelling vooral ook jongeren aanspreken. Onder de noemer Transfer, de wereld in beweging worden 50 kunstwerken en installaties geselecteerd die maatschappelijk engagement overbrengen in de traditie van beeldbepalende kunststromingen uit de jaren ’60 en daarna.

Artzuid_Amsterdam1

2,5 km lange belevingstentoonstelling
Het hart van de 2,5 km lange belevingstentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. In de groene ruimte zijn hier straks de theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden die worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties.

Gratis beeldenroute
Volg de gratis beeldenroute en laat je verrassen. Elke dag zijn er rondleidingen met een gids om je over de kunstwerken en haar kunstenaars te vertellen.

Artzuid_Amsterdam2
CONTACT
Artzuid
Apollolaan, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
– 19 May t/m 24 September
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Artzuid
Apollolaan, Amsterdam
Dit evenement is voorbij
19 May t/m 24 September 2023
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.