Cultuur

Cultuur

Ontdek de hoogtepunten van de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum

In het Rijksmuseum vertellen 8.000 topstukken het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis van de Middeleeuwen tot Mondriaan. Ontdek adembenemende schilderijen van o.a. Johannes Vermeer, Frans Hals, Rembrandt en vele andere meesters in de kunst.

art and culture museums rijksmuseum 8
rijks eregalerij
rijks nachtwacht
rijks eregalerij1
rijks atriumxxxxx
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het Rijksmuseum is één van de grootste en populairste museums van Amsterdam. De uitgebreide collectie toont iconische kunst en een breed scala aan werken die meer dan 800 jaar Nederlandse en wereldwijde geschiedenis weerspiegelen.

In het indrukwekkende gebouw van architect Pierre Cuypers kun je uren door de verschillende zalen en gangen dwalen, met als hoogtepunt de Eregalerij alwaar schilderijen van Johannes Vermeer, Frans Hals, Jan Steen, Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn zij aan zij aan de wand hangen. Het meest bekende kunstwerk is zonder enige twijfel de adembenemende ‘Nachtwacht’ van Rembrandt.

nachtwacht rijksmuseum

Het Gebouw
Het huidige gebouw, ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers, opende voor het eerst zijn deuren in 1885 en is sinds 1970 een nationaal erfgoed. De collectie bevat talloze schilderijen, sculpturen en historische voorwerpen, variërend van het jaar 1200 tot heden. Naast Rembrandts ‘Nachtwacht’ (1642) hangt het museum vol met spraakmakende werken zoals o.a. ‘Het melkmeisje’ van Vermeer (rond 1660) en een naamloos zelfportret van Van Gogh (1887).

Hoogtepunten van de Gouden Eeuw
Ontdek de hoogtepunten van de Nederlandse Gouden Eeuw in het Rijksmuseum. Ook voor een grote diversiteit aan kunsttentoonstellingen is dit de plek waar je moet zijn. Denk hierbij aan prachtige poppenhuizen, een schat aan zilverwerk, het beste Delfts Blauw en de vele iconische schilders die de Nederlandse geschiedenis rijk is.

CONTACT
Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
020 674 7000
Dit evenement is voorbij
– 5 t/m 30 June
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Rijksmuseum
Museumstraat 1, Amsterdam
020 674 7000
Dit evenement is voorbij
5 t/m 30 June 2020
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.