Cultuur

Cultuur

Het Scheepvaartmuseum brengt het zeevaartverleden naar onze tijd

In Het Scheepvaartmuseum ontdek je 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en ervaar hoe sterk deze verbonden is met de samenleving van vandaag en van de toekomst.

110327 14 oosterdok panorama
amsterdam scheepvaartmuseum
PLEIN 05 A4
BIB 01 A49
amsterdam scheepvaart1
scheepvaartmuseum voc
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het Scheepvaartmuseum brengt het zeevaartverleden naar onze tijd. De collectie van het museum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee in de genen van Nederland zit.

Vroeger was het gebouw een magazijn dat diende als opslagplaats voor zeilen, touwen, wapens en munitie. Tegenwoordig bezichtig je er prikkelende, interactieve tentoonstellingen waarin iedereen op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis kan ontdekken.

het_scheepvaartmuseum_1

V.O.C. schip
Naast het Scheepsvaartmuseum ligt een indrukwekkende replica van een V.O.C. schip waarmee in de Gouden Eeuw de wereld rond werd gevaren.

Virtual Reality tijdreis
Reizen door de tijd? Het kan in Het Scheepvaartmuseum! Ga terug naar de ‘gouden eeuw’ met de spectaculaire Virtual Reality tijdreis ‘dare to discover – a VR journey’. De VR is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam.

CONTACT
Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1, Amsterdam
+31 20 523 2222
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...


Contact

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1, Amsterdam
+31 20 523 2222
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.