Editor:  De Redactie • Publicatie:  05 mei 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

Rembrandt’s Social Network in ‘t Rembrandthuis

1 februari t/m 19 mei • Ontmoet de mensen achter de meester

2019 Is het jaar van Rembrandt van Rijn. In verschillende musea in Amsterdam en daarbuiten draait het om de meesterschilder en zijn fabelachtige kunstwerken. Aanleiding is de 350ste sterfdag van de beroemdste Hollandse Meester op 4 oktober 2019.

Rembrandthuis SocialNetwork
rembrandt-social-network1
rembrandt-social-network4
rembrandt-social-network3
rembrandt-social-network2

In Rembrandthuis vind je momenteel de tentoonstelling ‘Rembrandt’s Social Network’ alwaar we kunstwerken treffen die de meesterschilder maakte van zijn vrienden. In het prachtige museum nabij het Waterlooplein tref je de kunstwerken onderverdeeld in vijf categorieën: jeugdvrienden, bloedvrienden, kunstenaarsvrienden, kunstkenners en vrienden in nood.

Tentoonstelling
In Rembrandt’s Social Network gaat alle aandacht uit naar Rembrandts relaties en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Want zelfs een groot kunstenaar als Rembrandt was geen eenzaam genie. Als een goede netwerker zette hij zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Hij had familie en vrienden die hem hielpen, die zijn kunstwerken kochten, die hem geld leenden en hem artistiek uitdaagden.

In de expositie wordt Rembrandts sociale netwerk in kaart gebracht aan de hand van een aantal hoofdrolspelers, zoals jeugdvriend Jan Lievens, kunstkenner Jan Six, redder in nood Abraham Francen, kunstenaarsvrienden zoals Roelant Roghman en natuurlijk de familie van zijn vrouw; de Uylenburghs, zijn ‘bloedvrienden’. Opvallend is de informaliteit van de schilderijen, tekeningen en prenten, waaronder werk van Rembrandt dat zelden of nooit in Nederland te zien is.

Openingstijden
Museum Het Rembrandthuis is alle dagen van de week open van 10.00 tot 18.00 uur.


Locatie

Museum Het Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4, Amsterdam

Website

rembrandthuis.nl

Datum

Dit evenement is voorbij
01-02-2019 – 19-05-2019


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.