Tropenmuseum  Fotor
X
Tropenmuseum  Fotor

Kunst & Cultuur MuseaAmsterdam Oost

Tropenmuseum

Museum van Wereldculturen

In het Tropenmuseum maak je reizen naar exotische oorden, zonder de stad Amsterdam te verlaten. Je vindt er de mooiste verhalen en voorwerpen, verzameld vanuit de hele wereld. In het Tropenmuseum zijn meerdere interactieve wisseltentoonstellingen per jaar over cultuur ëvan verreí. De vaste exposities gaan over Zuidoost-AziÎ, OceaniÎ, het westen van AziÎ, Noord-Afrika, Afrika, Latijns-Amerika, mens en omgeving en muziek, dans en theater.

Het statige gebouw aan de rand van Amsterdam Oost in de Plantagebuurt is een echte landmark voor Amsterdammers. Toen het na elf jaar bouwen in 1926 gereed kwam, was het museum het grootste gebouw van Amsterdam. Het museum is onderdeel van het Koninklijk Instituut van de Tropen, dat naast het museum ook een bibliotheek en theater omvat. De bibliotheek is een verzamelplek van publicaties over reizen, eten en eetgewoonten, ontwikkelingshulp en muziek in andere culturen. Het theater is Amsterdams belangrijkste plek voor wereldmuziek.
Related Events

bodyart

30-03-2017 – 31-01-2019

Body Art

in Tropenmuseum


In de tentoonstelling ‘Body Art’ vertelt Het Tropenmuseum alles over lichaamsversiering zoals tatoeages, piercings en make-up. De interactieve tentoonstelling reist door de tijd en verkent verschillende culturen over de hele wereld en hun  schoonheidsidealen. Naast meer geaccepteerde lichaamsversieringen als tatoeages zijn er andere vormen van lichaamsaanpassingen te zien, van implantaten tot opzettelijk aangebrachte littekens. Body …

Read more about Body Art


Locatie

Tropenmuseum

Adres

Linnaeusstraat 2, Amsterdam

Website

tropenmuseum.nl

Fotograaf

Rob van Esch

Meest GelezenAgenda
Body ArtSuggesties

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.