Smaakmakers

Smaakmakers

Tatjana Plotnikova van Bodyvita over pilates

Wie de studio van BodyVita aan de Koninginneweg in Amsterdam-Zuid binnenstapt zal het direct opmerken. De inrichting van de pilatesstudio doet aan als een waar kuuroord. Van de moderne douchecabines en rustgevende tuin tot aan de complete sportapparaten, alles is in huis om een goede pilates training mogelijk te maken.

Bodyvita
Bodyvita1
Bodyvita2
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Eigenaresse Tatjana Plotnikova is afkomstig uit Georgië en was voorheen succesvol synchroonzwemster. Toen ze kennismaakte met Pilates probeerde ze talloze dingen uit. “De eerste keer stond ik in een ijskoude zaal en begreep ik er niets van,” aldus Plotnikova. Ze trainde in talloze studio’s uit en ontwikkelde zich steeds verder.

Toen ze op een gegeven moment zelf mensen ging begeleiden met het uitvoeren van Pilates liep het storm; ze had uiteindelijk zoveel afspraken dat zaaltjes huren op een gegeven moment geen optie meer was. Ze besloot om een eigen studio te openen aan de Amsterdamse Kerkstraat: BodyVita.

Het openen van een eigen studio ging niet bepaald van een leien dakje. “Toen ik begon met mijn studio aan de Kerkstraat, had het gebouw geen enkel raam. Ik wist niet hoe ik die locatie ooit moest omtoveren tot een mooie studio. Uiteindelijk is het gelukt en ben ik enorm trots op het resultaat,” aldus Plotnikova. Inmiddels is het imperium van Plotnikova uitgegroeid tot een begrip en is er naast de studio op de Kerkstraat nog een locatie bij gekomen, die in Amsterdam-Zuid. Bij BodyVita worden verschillende soorten trainingen aangeboden. Zo kun je meedoen aan een groepsles in een relatief kleine groep, maar kun je ook individueel begeleid worden door één van de teamleden van BodyVita.

Tatjana-Bodyvita

Volgens Plotnikova kan Pilates uitkomst bieden bij veel verschillende problemen of doelen. Hierbij kun je denken aan afvallen en spieren kweken, maar ook aan bijvoorbeeld het herstel na een operatie of verlichting bij andere lichamelijke klachten. “Pilates is heel mindful, het is in feite intelligent bewegen. Bijvoorbeeld als ik vraag je om een flesje water op te tillen. Daarna vraag ik je om een stoel op te tillen. Veel mensen gebruiken dezelfde hoeveelheid kracht voor beide opdrachten. Door pilates te beoefenen leer je dat dit helemaal niet nodig is,” aldus Plotnikova. Volgens de oud-synchroonzwemster is pilates veel meer dan sporten alleen. 

Pilates volgens de Bodyvita-methode
De Pilatesmethode van Bodyvita bevordert niet alleen de lichamelijke conditie, maar is vooral gericht op het verstevigen van de band tussen lichaam en geest. In een soepel en sterk lichaam kan levensenergie vrijuit stromen, met een beter mentaal welzijn als gevolg. De pilateslessen zijn geschikt voor iedereen die krachtig in het leven wil staan, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke beperkingen. 

Iedereen kan bij BodyVita terecht; het team van trainers bij BodyVita is namelijk erg divers en internationaal Georiënteerd. Zo zijn er trainers die Engels, Russisch, Spaans, Italiaans en zelfs Slovaaks spreken. Ook hebben alle trainers andere achtergronden, om voor ieder individu de juiste begeleiding te bieden. De één is van huis uit danser, de ander fysiotherapeut. 

Je moet vertrouwen hebben in je trainer en soms geconfronteerd worden met pijn of ongemak. Als je hier uiteindelijk doorheen bent kun je geweldige resultaten bereiken.”

Om pilates bij BodyVita te beoefenen is er volgens Plotnikova zeker toewijding nodig. “Sommige mensen denken dat het allemaal vanzelf gaat als ze hier in de studio op de bank gaan liggen. Zo werkt het natuurlijk niet.” Het is volgens haar een kwestie van vertrouwen en discipline. Intelligent bewegen om zo elk doel dan ook te bereiken vergt meer dan een halfuurtje per week. Daar tegenover staat het gespecialiseerde team van BodyVita voor je klaar om jou te helpen je doel te bereiken.

Bodyvita vind je op de Koninginneweg 145H in Zuid en in de Kerkstraat 276 in het Centrum.
CONTACT
Bodyvita
Koninginneweg 145H, Amsterdam
06 33 13 12 85
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Bodyvita
Koninginneweg 145H, Amsterdam
06 33 13 12 85
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.