Restaurants

Restaurants

Bardak is dé plek voor streetfood uit de straten van Tel Aviv

Het Israëlische restaurant Bardak is zeer populair onder de bewoners van de gezelligste buurt van Zuid. De overweldigende smaken en geuren van hun streetfood, de ambiance en de fijne mix gasten zijn een perfecte combinatie om in de Pijp als restaurant op te vallen.

Bardak
Bardak1
Bardak2
BardakAmsterdam

In Bardak proef je streetfood dat recht uit de straten van Tel Aviv lijkt te komen. De goddelijke gerechten uit de Israëlische keuken hebben hun weg naar Amsterdam gevonden. De skewers, kebab, rib-eye, kippenlever, gefrituurde bloemkool, geroosterde aubergine en mushroom shawarma komen op tafel met allerhande dips, pita’s en groentes. Een culinair feest.

Israëlische moeders gebruiken het woord Bardak om de rommelige slaapkamers van hun kinderen te beschrijven. Een georganiseerde chaos. En dat is precies waar Bardak voor staat, georganiseerde chaos met een smakelijke twist.

Naast overheerlijke streetfood gerechten geniet je in Bardak van de lekkerste cocktails met sporen van Arak (een populaire Anijsdrank uit het Midden-Oosten). Cocktails zoals de Chili Cucumber Margarita, Cheeky Mezcal of Solero Sour zijn hier niet te versmaden. De cocktailkaart biedt ook traditionele cocktails. Liever een speciaalbiertje? De bar schenkt o.a. Oedipus, Stella Artois, Goose Island, Brouwerij ’t IJ en De Eeuwige Jeugd.

“De hospitality-industrie ontpopte zich de afgelopen jaren in Tel Aviv. De uitgesproken smaken vonden hun weg naar hoofdsteden over de hele wereld. De TLV-group van Irit Lior en Barak Cohen wees met Bar Fisk de weg richting Amsterdam.”

Een wandeling door Tel Aviv
Vrolijke kleuren, graffiti, kale bakstenen en golfplaten typeren het interieur van Bardak. Voor het interieur heeft Sheryl Leysner zich laten inspireren door haar vele reizen, iconische interieurontwerpen uit de 20e eeuw en de levensverhalen van mensen die ze ontmoet. De interieurontwerpster liet de visuele artiesten van Qi-FRAME met hun street art hun gang gaan om zo de metropool Tel Aviv te weerspiegelen.


CONTACT
Café Bardak
Ferdinand Bolstraat 12, Amsterdam
+31 (0) 20 772 2981
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Café Bardak
Ferdinand Bolstraat 12, Amsterdam
+31 (0) 20 772 2981
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.