Restaurants

Restaurants

Diptych is het eerste omakase restaurant van Amsterdam

Kunstenares Ola Lanko gooide eerder hoge ogen met haar experimentele ijssalon Ludo & Hedo. Haar nieuwe project is het eerste omakase restaurant van Amsterdam met ruimte voor 8 personen. Geïnspireerd op Japanse tradities, word je hier verrast tijdens een intieme lunch of diner.

omakase-amsterdam-
diptych-omakase-amsterdam
diptych-amsterdam
omakase-restaurant-
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Diptych is het eerste omakase-stijl restaurant van Amsterdam. Er is ruimte voor slechts acht personen per shift, waarbij de gasten aan de bar recht tegenover de chef zitten. Omakase is een afkorting van de Japanse woorden omakase shimasu, wat ‘ik laat het aan jou over’ betekent. Vertrouwen is hierbij een belangrijk element. Je laat het volledig aan de chef over om je een fantastische culinaire ervaring te bezorgen. 

Het menu bij Diptych

Bij Diptych is er geen vast menu, een lijst van ingrediënten of een richtlijn voor wat je geserveerd zal krijgen. Er wordt gekookt met de beste seizoensgebonden producten die op dat moment beschikbaar zijn, veelal duurzaam en vanuit lokale producenten. De chef creëert hiermee gerechten die hij op dat moment bij de avond en zijn gezelschap vindt passen. Deze zijn geïnspireerd door de Japanse keuken en gecombineerd met elementen uit verschillende culinaire tradities.

ola-lanko

Openingstijden

Diptych is op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.30 t/m 16.30 uur geopend voor lunch en van 18.00 t/m 22.30 uur voor diner. Er wordt aangeraden ten minste twee uur vrij te maken voor de 7-gangen lunch en drie uur voor het 11-gangen diner. 

Het omakase menu verandert dagelijks doordat er gebruik wordt gemaakt van de beste ingrediënten die op dat moment beschikbaar zijn. Hierdoor is ook de prijs van de lunch of het diner wisselend. Voor de 7-gangen lunch betaal je tussen de 42 – 65 euro en de prijs voor het 11-gangen diner ligt tussen 62 – 85 euro. 
CONTACT
Diptych
Potgieterstraat 47, Amsterdam
06 18470604
Navigeren
IN DE BUURT

westergas-the-other-district3

STADSDEEL

Amsterdam West

Nog niet zo lang geleden was deze wijk een van de ‘mindere’ wijken van de stad. Maar die tijd is voorbij! Dit deel van de stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jonge en trendy wijk vol interessante bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het is een geliefde...

SUGGESTIES

Amsterdam in de ban van Kit’s sushi in The Dylan

Amsterdammers smachten naar reservering in pop-up sushichef Kitsanin 'Kit' Thanyakulsajja

sushi-restaurant-amsterdam1

In Amsterdam is momenteel een sensatie gaande rondom de 21-jarige student Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja die als sushichef in hotel The Dylan in de 9 Straatjes zijn eigen ‘geheime’ restaurant runt. Van donderdag tot zondag verzorgt Kit voor een selecte groep van 6 gasten een 20-gangen Omakase menu. Een reservering in het restaurant dat doorgaans vol zit, geldt dan ook als the hottest ticket in town.

Keizersgracht 384, Amsterdam


Lees meerIzakaya

Discover Amsterdam

IZAKAYA Asian Kitchen Bar 9

Met de komst van Izakaya heeft Amsterdam er een nieuwe culinaire hotspot bij. Het restaurant geeft een nieuwe dimensie aan de Japanse keuken. Izakaya laat zich het beste vertalen als ‘pub’, een hoeksteen van de Japanse voedselcultuur. De gerechten worden geserveerd op kleine bordjes waarbij de gast, in lijn met de Aziatische ‘grazing menu’s', net zoveel of weinig gerechten kan bestellen als hij wil. Izakaya is...

Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam


Lees meerMOMO Restaurant, Bar & Lounge

MOMO combineert klassiek Frans bistro gastronomie met de passie voor de Aziatische keuken

momo_cookbook18

Het Aziatische fusion restaurant ‘MOMO Restaurant, Bar & Lounge’ is sinds haar opening in 2008 één van de meest succesvolle restaurants in Amsterdam. Het restaurant combineert klassiek Frans bistro gastronomie met de passie en informaliteit van Aziatische culturen, maar met een moderne en unieke twist. 

Hobbemastraat 1, Amsterdam


Lees meerContact

Diptych
Potgieterstraat 47, Amsterdam
06 18470604
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.