Restaurants

Restaurants

Amsterdam in de ban van Kit’s sushi in The Dylan

In Amsterdam is momenteel een sensatie gaande rondom de 21-jarige student Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja die als sushichef in hotel The Dylan in de 9 Straatjes zijn eigen ‘geheime’ restaurant runt. Van donderdag tot zondag verzorgt Kit voor een selecte groep van 6 gasten een 20-gangen Omakase menu. Een reservering in het restaurant dat doorgaans vol zit, geldt dan ook als the hottest ticket in town.

sushi-restaurant-amsterdam1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Kit werd landelijk bekend toen verschillende media als Het Parool, Vice en NRC berichtte over een Thaise student die in zijn krappe studentenkamer op het Amsterdamse Science Park een sushirestaurant runde alwaar de beste dan wel meest bijzondere sushi van de stad werd gerold.

Thuisrestaurant Ephemeral
Kit begon zijn hobbyproject om een betere chef te worden. Zijn eerste klanten waren vrienden die zelf drank meenemen en 15 euro sushi bij hem kwamen eten. Het verhaal van de jonge sushichef en zijn thuisrestaurant reikte al snel verder dan zijn vrienden waarna sushiliefhebbers 2 jaar lang elke vrijdag- en zaterdagavond de studentenkamer van 20 vierkante meter plat liepen.

sushi-restaurant-the-dylan-amsterdam

Het Parool ©Dingena Mol

The Dylan
De chefkoks van The Dylan waren zo onder indruk van de sushi van de getalenteerde chef dat zij Kit een pop-up restaurant in het hotel hebben aangeboden. Een ‘geheime’ ruimte achter een spiegel in het hotel doet nu dienst als sushirestaurant alwaar Kit van donderdag tot zondag dagelijks voor 6 gasten een intiem sushimenu serveert.

Reserveren
Een 20-gangen Omakase menu bedraagt 145 euro per persoon. Reserveren doe je via Instagram door Kit via zijn account @kitat384 te benaderen.
CONTACT
Kit 384
Keizersgracht 384, Amsterdam
Navigeren
IN DE BUURT

prinshendrikkade bynight

STADSDEEL

Amsterdam Centrum

Het centrum van Amsterdam is een drukke wijk vlak bij het centraal station, met levendige bars en relaxte restaurants. Toeristen van allerlei nationaliteiten kijken naar straatartiesten op de Dam, vlak bij het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis en de gotische Nieuwe Kerk. Shoppers kunnen hun hart ophalen bij de winkels...

9Straatjes_winkelgebied

WINKELGEBIED

9 Straatjes

Tussen de Leidsestraat en de Raadhuisstraat, de Singel en Prinsengracht, bevindt zich het populaire winkelgebied ‘De 9 Straatjes’. In de negen straatjes vind je bijzondere boutiques, flagship stores, specialistische winkels en vintage shops. Sinds mensenheugenis zitten er winkeltjes met huisraad uit vervlogen tijden. Uitblazen van het winkelen kan...


Contact

Kit 384
Keizersgracht 384, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.