Cultuur

Cultuur

Art Island: Kunstbeurs met 34 galeries op Forteiland

In het weekend van vrijdag 17 mei tot en met zondag 19 mei vindt op het Forteiland, vlak voor de kust van IJmuiden, weer een nieuwe editie van Art Island plaats, een unieke kunstbeurs met 34 galeries in een inspirerende omgeving.

art-island-forteiland-ijmuiden
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Art Island brengt 34 vooraanstaande galeries, waaronder Galerie Wouter van Leeuwen, Galerie Ron Mandos, Caroline O’Breen en Galery Vriend van Bavink, samen die werk van hun kunstenaars presenteren. Het fort, dat uit drie verdiepingen bestaat en een uitgebreid gangenstelsel van 585 meter heeft, vormt het decor voor deze bijzondere tentoonstelling. Bezoekers kunnen genieten van hedendaagse kunst in een historische setting, wat deze kunstbeurs tot een ervaring maakt zoals nooit tevoren.

Tijdens Art Island kunnen bezoekers zich laten inspireren door de ondergrondse gangen van het fort en het nieuwste werk van zowel bekende als onbekende kunstenaars bewonderen. Terwijl je door de tijd reist in de bunkers van het forteiland, kun je ook genieten van een hapje en een drankje, want ook dat zal op Art Island niet ontbreken.

art-island-2024

Voor bezoekers die graag een stukje kunst mee naar huis willen nemen, biedt Art Island de mogelijkheid om unieke kunstwerken aan te schaffen. En zelfs als je zonder aankoop terugvaart, heb je zeker een unieke ervaring opgedaan. De combinatie van hedendaagse kunst en een historische omgeving maakt van Art Island een onvergetelijke bestemming voor kunstliefhebbers en avonturiers​.

Praktische info
Het evenement wordt gehouden op het Forteiland bij IJmuiden, dat per boot bereikbaar is. De boot vertrekt vanaf de “Kop van de Haven op Sluisplein 80 in IJmuiden.
CONTACT
Forteiland
Boot vanaf Sluisplein 80, IJmuiden
Dit evenement is voorbij
– 17 t/m 19 May
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Omgeving

Ook buiten Amsterdam kun je tal van bezienswaardigheden bewonderen en unieke plekken bezoeken. Nederland is een relatief klein land, dus je hoeft niet urenlang in de auto te zitten om in een kort tijdsbestek veel van deze hotspots te zien. Om je een idee te geven, wanneer je...


Contact

Forteiland
Boot vanaf Sluisplein 80, IJmuiden
Dit evenement is voorbij
17 t/m 19 May
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.