Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Life in the Universe

Bij de tentoonstelling ‘Leven in het heelal’ in het NEMO Science Museum van Amsterdam leer je het indrukwekkende heelal van heel dichtbij kennen. Deze tentoonstelling neemt je mee naar verre sterren en planeten. Sommige daarvan zijn een miljard jaar oud en hebben hun eigen interessante geschiedenis. Daarnaast onderzoekt deze tentoonstelling de mogelijkheid van het leven op andere planeten en zal het je meer vertellen over waar we als mensen vandaan komen. Niet in de laatste plaats omdat we uit dezelfde deeltjes bestaan als al die verre sterren en planeten.

Leven in het heelal, ontdek het zelf

Nemo Science Museum

Bij het NEMO Science Museum ontdek je hoe wetenschap en technologie de gewone dingen des levens speciaal maken. Verken de vijf verdiepingen vol met experimenten, demonstraties en workshops. Steek je handen uit de mouwen en leer er hoe bruggen werken, hoe water drinkbaar wordt gemaakt en hoe bliksem ontstaat.

Naast ‘Leven in het heelal’ kun je volop genieten van de nieuwe tentoonstelling Energetica op het dak van NEMO. Bij talloze sculpturen en installaties kunt je hier samen ontdekkingen doen met bijvoorbeeld zon-, wind- en waterkracht en hernieuwbare energie. Je kunt ook deelnemen aan experimenten en workshops in de Maker Space. Aarzel niet langer en boek nu snel een gemakkelijk je tickets voor het NEMO Science Museum.

IN DE BUURT

Contact

Nemo
Oosterdok 2, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.