Editor:  De Redactie • Publicatie:  16 april 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

Tyler Mitchell in FOAM

18 april t/m 5 juni • De eerste solo tentoonstelling van het Amerikaanse opkomende talent

Van 18 april tot 5 juni is de nieuwe tentoonstelling van het opkomende fotografie talent Tyler Mitchell te zien. I Can Make You Feel Good is de eerste solo expositie van de artiest en toont naast een selectie foto’s twee van zijn videowerken.  

tyler-mitchell-foam-
tyler-mitchell-foam-amsterdam
tyler-mitchell

Tyler Mitchell is 23 jaar jong en nu al hard op weg om een grote naam in de fotografie te worden. Zijn eerste solotentoonstelling genaamd I Can Make You Feel Good laat werken zien van wat hij ‘black utopia’ noemt. Jongeren die hij gevoelig, ontspannen, trots en vrij portretteert tegen felgekleurde achtergronden of in de vrijheid van de natuur. Hij wilt de kijker confronteren met dat zijn beeldtaal voor zwarte mensen helemaal niet vanzelfsprekend is. De expositie in FOAM toont naast fotografie uit Tyler zijn persoonlijke collectie, werken in opdracht en twee nooit eerder vertoonde videowerken. Door middel van de audiovisuele installaties experimenteert de artiest met het gevoel van spel en kinderlijke vrijheid.

De officiële opening van de tentoonstelling vindt op donderdag 18 april in aanwezigheid van de kunstenaar plaats. Iedereen kan zich aanmelden via het Facebook event en is vanaf 17.30 uur welkom.

Openingstijden

De tentoonstelling van 18 april t/m 5 juni 2019 te zien in FOAM. Het museum is van iedere dag van 10.00 t/m 18.00 uur geopend. Website

foam.org/nl

Datum

Dit evenement is voorbij
18-04-2019 – 05-06-2019


Kunst & Cultuur

Daniel Arsham expositie in Moco Museum

In Connecting Time komen design, architectuur en beeldende kunst samen

Moco Museum Daniel Arsham Amethyst Ball Cavern1

De allereerste solotentoonstelling van de populaire New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham wordt tot 30 september vertoond in het Moco Museum Amsterdam. Verwacht een multidisciplinaire tentoonstelling waarin architectuur, design, film en beeldende kunst bij elkaar komen.

Honthorststraat 20, Amsterdam

18 januari t/m 30 september 2019


Lees meer


Kunst & Cultuur

Cool Japan in Tropenmuseum

Van Hello Kitty tot Mario Bros, Samoerai en Japanse horror, je ziet het in de Tropen

cooljapan_tropenmuseum

In de tentoonstelling Cool Japan brengt het Tropenmuseum de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld. Van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokio.

Linnaeusstraat 2, Amsterdam

2 september t/m 1 september 2019


Lees meer


Kunst & Cultuur

Fashion Statements in Amsterdam Museum

Mode en indentiteit toen en nu

fashion-statements-amsterdam-museum

Het Amsterdam Museum toont deze lente en zomer de modetentoonstelling Fashion Statements, In de tentoonstelling Fashion Statements is onder andere werk van Bas Kosters, Marga Weimans en Karim Adduchi te zien.

Kalverstraat 92, Amsterdam

18 april t/m 8 september 2019


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.