Restaurants

Restaurants

Fine dining op de Zuidas: Bolenius Restaurant

Midden in het zakelijke centrum van Amsterdam vind je het fine dining restaurant Bolenius, welke zich onderscheid door de focus op groenten. Onder leiding van meesterchef Luc Kusters serveert het team fijne gerechten met verschillende ingrediënten uit eigen tuin.

luc-kusters-chef
bolenius-groente-restaurant
restaurant-bolenius-in-amsterdam
bolenius-amsterdam
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Restaurant Bolenius brengt de eat local gedachte in de praktijk door te koken met verschillende groenten en kruiden uit hun eigen moestuin gelegen naast het restaurant. Met deze stadse tuin zorgen ze niet alleen voor uitzonderlijke versheid van  ingrediënten voor in hun gerechten maar ook voor meer duurzaamheid.

Op het menu bij Bolenius

Voor het moderne menu wordt er gebruik gemaakt van zo veel mogelijk vernieuwende technieken en seizoensgebonden lokaal geproduceerde producten. De inspiratie komt van over de hele wereld vandaan en wordt vertaald naar minimalistische Nederlandse gerechten, die zij toepasselijk de Nieuwe Amsterdamse keuken noemen. Laat je verassen door de chef en zijn team met een 3-gangen lunch of kies voor een 5- of 7-gangen diner. Verwacht mooie gerechten zoals Zeebaars met rozebottel, rode peper en rabarber en Lam met asperge, harderkuit en spekbokking.

Openingstijden

Bolenius is van maandag tot vrijdag voor de lunch van 12.00 t/m 14.30 uur geopend en voor diner van 18.00 t/m 21.30 uur. Op zaterdag kan je er van 19.00 t/m 21.30 uur terecht.
CONTACT
Bolenius
George Gershwinlaan 30, Amsterdam
020 404 4411
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...

SUGGESTIES

Bij Venkel stel je je eigen gezonde maaltijdsalade samen

Gezonde salades, soepen, burgers en smoothies gemaakt met lokale producten

Venkel7

Gek van maaltijdsalades? Bij saladebar Venkel in de Pijp stel je je eigen goedgevulde salade samen met groenten van biologische boeren uit de buurt, en lokale producten, gemaakt in onze eigen stad.  

Albert Cuypstraat 22, Amsterdam


Lees meerDe Kas

Discover Amsterdam

De Kas 7x

In restaurantland is De Kas een vreemde eend in de bijt. Enigszins verscholen naast de Middenweg ligt het glazen dorp van De Kas. Bij de Kas zijn ze ervan overtuigd dat eten het best smaakt als het bereid is met superverse ingrediënten, geteeld en geoogst met respect voor de natuur. De Kas beschikt bij het restaurant over eigen kweekkassen en een tuin. Daarnaast hebben ze een groot stuk akker...

Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam


Lees meerPersijn Dutch Eatery is de Nederlandse keuken op z’n best

Open voor ontbijt, lunch, diner en boozy Sunday brunches

persijn-amsterdam

Persijn Dutch Eatery laat zien dat de Nederlandse keuken zowel verassend als veelzijdig kan zijn. Naast dat alle gerechten lekker moeten smaken, vinden ze het hier vooral ook belangrijk dat het eerlijk en verantwoord bereid is. Persijn gebruikt lokale producten en veel ingrediënten uit eigen kas. Je kan er terecht voor een kop koffie, een fijn ontbijt, lunch en diner.

Amstelvlietstraat 4a, Amsterdam


Lees meerContact

Bolenius
George Gershwinlaan 30, Amsterdam
020 404 4411
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.