Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Diamond Museum Amsterdam

In het Diamant Museum, gelegen nabij het Museumplein, ontdek je hoe de Amsterdamse geschiedenis van diamantslijpen helemaal teruggaat tot het begin van de 17e eeuw. Hier leer je alles wat je wilt weten over diamanten en hoe ze zich verweven hebben met de geschiedenis van de stad.

Permanente tentoonstelling Diamant Museum

In dit museum kun je terecht voor een indrukwekkende rondleiding die je voert van de vorming van diamanten, die vele jaren duurt, tot het polijsten van de edelstenen. Zie echte diamantslijpers en goudsmeden die diamanten veranderen in de mooiste sieraden. Het museum biedt een permanente tentoonstelling met de naam ‘Brilliant Beauties’ en een tijdelijke show gewijd aan de kroon, het symbool van Koninklijke macht en wereldse glorie.

Diamond Experience

Het Diamant Museum toont diamanten in alle soorten en maten, maar een uniek deel van het museum is de Diamond Experience. Tijdens deze tentoonstelling word je meegenomen naar het hart van deze kostbare steen. In de museumwinkel kun je daarnaast echte diamanten en andere sieraden kopen.

IN DE BUURT

Contact

Diamond Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 8, Amsterdam
+31 (0)20 305 53 00
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.