Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Pride Amsterdam 2018

Het voelt misschien nog hartstikke ver weg maar Pride Amsterdam 2018 is dichterbij dan je denkt! Van 28 juli tot 5 augustus kleurt de hele stad weer roze! De meeste mensen buiten de LGBTQ+ community weten niet dat er meer is dan de Canal parade, maar wij zijn graag jouw gids tijdens deze bijzondere periode in de stad!

Pride Amsterdam 2018

Pride Walk – 28 juli

Bij de Pride Walk draait het om jezelf laten zien en diversiteit vieren, niet alleen voor jezelf maar ook voor diegene die dat niet kunnen. Het begint met een manifestatie en toespraken bij het Amsterdamse Homomonument (Westermarkt) van 11:00 tot 12:00 uur, daarna begint de Pride Walk vanaf de Westermarkt naar het openluchttheater van het Vondelpark.

Pride Park 2018 – 28 juli

Zodra de Pride Walk het Vondelpark binnenkomt, is het tijd voor het Pride Park, hier kun je samen met andere gelijkgestemde mensen de opening van Pride 2018 vieren. Geniet van sport en spel, livemuziek en eten terwijl u slentert langs de regenboogmarkt of waag een dansje. Tijdens het Pride Park is er op een veld ook een speciaal Youth Pride Park, hier kan het jongere publiek genieten van activiteiten die op hun zijn afgestemd.

LADZ Sportswear Sneaker Party – 28 & 29 juli

Dit is het beste fetisjfeestje van het land! Vier de vrijheid in Club Church met dansen en spelen op 28 en 29 juli.

Pride at the Beach – 30 juli and 1 augustus

Met je voetjes in het zand Pride vieren, dat kan tijdens Pride at the Beach.Na het succes van vorig jaar besloot de organisatie om ook dit jaar Pride Amsterdam uit te breiden naar Zandvoort aan Zee. Het evenement begint met een parade van het Zandvoort Station naar de boulevard, daarna volgen drie dagen vol entertainment en met een prachtig uitzicht op het strand.

Trans Pride Walk – 1 augustus

Vanaf 14:00 zal er van het Oosterpark een Pride Optocht naar Pride Oost aan het Java Plein vertrekken. Deze tocht is om een brug te slaan tussen TransPride, Pride en de buurt. Na de optocht is er een stand waar mensen de hele dag informatie kunnen krijgen, daarnaast is er ook de hele dag entertainment met speeches, acts en optredens.

Naked Bar – 1 augustus

Dit is het enige echte feestje waar de naakte waarheid boven tafel komt, letterlijk. Entree is €10,- en de dresscode? Niets meer dan je mooiste paar schoenen… Het feestje start om 20:00 op de Kerkstraat 52, Amsterdam.

Street Parties – 3 & 4 augustus

Op 3 en 4 augustus trek je de stad in voor de verschillende straatfeestjes in de stad. In het centrum hebben bars en cafés hun deuren en terrassen geopend voor een Pride-waardig feestje!

Canal Parade – 4 augustus

Op 4 augustus is het tijd voor het meest iconische onderdeel van Pride Amsterdam, de Canal Parade! Boten van verschillende groepen en organisaties varen door de Amsterdamse grachten met een groot kleurrijk publiek dat danst op de boten of op de kade. Dos je uit en sluit je bij ze aan, vier vrijheid en diversiteit!

IN DE BUURT

Contact

Various Locations
Dam 1, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.