Editor:  De Redactie • Publicatie:  27 mei 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam Centrum

Alex Prager expositie Silver Lake Drive in Foam

14 juni t/m 4 september • Fotoseries en filmwerken van de afgelopen tien jaar tezamen op display

Fotografiemuseum Foam maakt zich op voor de expositie van Alex Prager. En wij van Amsterdam Magazine ook. In de omvangrijke tentoonstelling Silver Lake Drive zien we fotoseries en filmwerken van de afgelopen tien jaar tezamen.

AlexPrager1
AlexPrager
AlexPrager2
AlexPrager4

Het werk van Alex Prager is geïnspireerd op films, straatfotografie, popcultuur, haar persoonlijke ervaringen en haar omgeving. De bekende fotograaf gebruikt stijlelementen die we kennen uit vroege filmische genres als film noir, thriller, melodrama en crime fiction. Vrouwen spelen veelal de hoofdrol in haar werk. De vlekkeloze perfectie van hun gestileerde schoonheid is even verleidelijk als beangstigend. De films en foto’s waarin zij figureren bezitten dikwijls een duistere ondertoon – variërend van sluimerende angst tot sporen van geweld en rampspoed.

Het werk van Prager wortelt in de fotografische traditie van William Eggleston, Diane Arbus en Cindy Sherman, allen meester in het bevriezen van het onbestemde alledaagse moment. Prager’s oeuvre bestaat uit hevig geregisseerde beelden op groot formaat en in rijke kleuren. Haar foto’s kunnen gezien worden als ‘single frame narratives’ waarin zich binnen de kaders van de lijst een raadselachtig verhaal ontvouwt. Haar films ontberen vaak een duidelijke verhaallijn. Samen vertellen de werken een bizarre, eeuwigdurende onwerkelijkheid.

Jeff Vespa

Alex Prager
Alex Prager is autodidact. Haar carrière nam een vlucht nadat haar werk te zien was in de tentoonstelling New Photography in MoMA te New York. Sindsdien is haar werk wereldwijd tentoongesteld in verschillende toonaangevende galeries en musea. Foto’s van Prager werden gepubliceerd in onder andere Foam Magazine, New York Times Magazine, American Vogue, W Magazine en Art in America. Haar werk is opgenomen in de collectie van verschillende musea, waaronder Foam, MoMA in New York, Whitney Museum of American Art, San Francisco Museum of Modern Art, Kunsthaus Zürich, en Moderna Museet in Stockholm.Locatie

Foam Photography Museum
Keizersgracht 609

Datum

Dit evenement is voorbij
14-06-2019 – 04-09-2019Foam

Photography Museum


Anton Corbijn 01 Christian van de Kooy

Foam is dé plek voor fotografie in al haar gedaanten: van documentair tot mode, van eigentijds tot historisch. Een museum met een internationale allure. Naast grote tentoonstellingen waarin het werk van (wereld)beroemde fotografen gepresenteerd wordt, toont Foam ook jong talent in kleinere, snel wisselende exposities. Op hetzelfde moment zijn altijd minstens drie verschillende tentoonstellingen te …

Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.