Editor:  De Redactie • Publicatie:  26 mei 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam West

Les Femmes: Nieuwe expositie bij Vroom & Varossieau

24 mei t/m 7 juli 2019 • Een gezamenlijke tentoonstelling door ELLE en Judith Wiersema

De moderne kunst galerie Vroom &Varossieau presenteert deze maand hun nieuwe expositie Les Femmes. In de tentoonstelling komen meerdere disciplines zoals traditionele beeldhouwkunst, graffiti en street art samen. Alles in het teken van de kracht, schoonheid en zachtheid van de vrouw.

 

expositie-vroom-amsterdam
les-femmes-expositie
les-femmes-elle-judith-wiersema

De tentoonstelling Les Femmes bestaat uit werken van de kunstenaressen ELLE (USA) en Judith Wiersema (NL). Naast traditionele kunst zoals schilderijen en beeldhouwwerken, vind je er ook street art en graffiti. Met deze expositie vieren zij de unieke schoonheid en kracht van de vrouw. Op 17 mei is in het teken van Les Femmes een kunstwerk van Wiersema geplaatst op de Cornelis Schuytstraat. The Big Leg is een 7 meter hoog werk die een grote stap in het leven vertegenwoordigt.

stargazer-expositie-amsterdam

De New Yorkse kunstenares ELLE staat bekend om haar levensechte en aanlokkelijke werken. Zij begon als graffiti artiest en is in de loop der jaren uitgegroeid tot erkend street artist. Judith Wiersema gebruikt voornamelijk natuurlijke materialen voor haar werken, waarin ze veel vrouwelijke en sensuele vormen gebruikt. Samen zorgen zij voor een tentoonstelling met daarin een perfecte middenweg tussen kracht en zachtheid.

Openingstijden

Les Femmes is op dinsdag van 13.00 t/m 17.00 uur te bezoeken. Op woensdag tot vrijdag van 10.00 t/m 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 t/m 17.00 uur.

Locatie Vroom & Varossieau
Adres 134 Willemsparkweg, Amsterdam
Datum Dit evenement is voorbij
24-05-2019 – 07-07-2019
Navigeer naar..Tropenmuseum

Museum van Wereldculturen


Tropenmuseum  Fotor

In het Tropenmuseum maak je reizen naar exotische oorden, zonder de stad Amsterdam te verlaten. Je vindt er de mooiste verhalen en voorwerpen, verzameld vanuit de hele wereld. In het Tropenmuseum zijn meerdere interactieve wisseltentoonstellingen per jaar over cultuur ëvan verreí. De vaste exposities gaan over Zuidoost-AziÎ, OceaniÎ, het westen van AziÎ, Noord-Afrika, Afrika, Latijns-Amerika, …

Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.