Smaakmakers

Smaakmakers

Mike van Rijswijk over Cobra Art Gallery en kunst

Alwaar Cobra Art in Veenendaal ooit begon als handelaar in hedendaagse kunst, sluit de kunstgroothandel van Mike en Jeannette van Rijswijk anno nu moeiteloos aan bij de internationale top van de kunstwereld.

MikeCobra4
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Cobra Art Company werd in 1983 opgericht door Frans en Brigitte van Rijswijk. Zoon Mike voegde zich vijf jaar later bij het bedrijf om te helpen met de verkoop in de lijstenmakerij en op kunstbeurzen. In 1997 nam hij het stokje officieel over en zijn vrouw Jeannette werd zijn businesspartner. 

De bevlogen eigenaren Mike en Jeannette van Rijswijk van Cobra Art Company werken nauw samen met internationaal befaamde fotografen en kunstenaars. Samen met de artiesten ontwikkelen zij moderne schilderijen en fotokunst op plexiglas van een zeer hoge kwaliteit. 

MikeCobra2

Het echtpaar ging vrij snel de grens over en nam deel aan beurzen in onder meer Engeland, Frankrijk, Spanje en het Midden- Oosten. Inmiddels is Cobra Art Company zichtbaar in 28 landen over de hele wereld. Naast de traditionele collectie van originele geschilderde doeken is er een collectie kunstfoto’s op plexiglas toegevoegd. De Van Rijswijks reizen de hele wereld over op zoek naar kunstenaars om werk van in te kopen, maar ook fotografen en kunstenaars om de éigen ideeën van de ondernemers tot kunst te verheffen. 

“We hebben beiden geen kunstopleiding gedaan. We hebben gevoel voor kunst en kennen de mode- en interieurtrends. De combinatie tussen commercieel en creatief bezig zijn vinden we het leukst, aldus Mike van Rijswijk.” 

Onderscheid is volgens de ondernemer heel belangrijk. Het paar verkoopt onder meer vintage, urban, moderne, en surrealistische kunst, zodat klanten kunnen kiezen. „Vanuit het hoofdkantoor in Veenendaal doen we dat – net mijn ouders deden – aan bedrijven.” Maar omdat kunst voor iedereen is, opende Cobra Art voor de consument een gallery annex ‘brandstore’ in Amsterdam. 

In Cobra Art Gallery staat de Masterpiece Collection centraal. Deze high-end collectie is in 2014 tot stand gekomen door nauwe samenwerkingen met vooraanstaande internationale kunstenaars en fotografen. In de galerie vind je de prachtige kunstcollectie alwaar exposities van bekende kunstenaars maandelijks wisselen.

CONTACT
Cobra Art Gallery
Van Baerlestraat 8-hs, Amsterdam
+31 20 215 3110
Navigeren
IN DE BUURT

STADSDEEL

Amsterdam Zuid

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen? Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan...


Contact

Cobra Art Gallery
Van Baerlestraat 8-hs, Amsterdam
+31 20 215 3110
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.