Smaakmakers

Smaakmakers

Tessel & Do de Heij over Gebrouwen door Vrouwen

Geen baarden en bierbuiken, maar twee zussen die bier brouwen, dat is Gebrouwen door Vrouwen. Sinds 2013 brouwen Do en Tessel de Heij hun eigen bier.

GebrouwenDoorVrouwen_WimSteijven-1
PLAY VIDEO
PLAY VIDEO

Het begon allemaal met de droom om hun eigen witbier op de tap te kunnen bestellen op een zonnig Amsterdams terras. Dat is meer dan gelukt. De bieren van Gebrouwen door Vrouwen zijn niet meer weg te denken uit de Amsterdamse kroeg en het schap van de betere supermarkt in de stad. 

Het brouwen begon thuis als hobby in hun keuken, in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben Do en Tessel leren brouwen. Do geeft eerlijk toe dat het in het begin niet altijd even makkelijk was: ‘er is weleens wat ontploft omdat we teveel gist hadden gebruikt.’ Nu weten ze precies hoe ze hun signature frisse en zoete smaak bereiken. Daarnaast is het leven van een brouwer vooral erg leuk.

‘Het is een leuke hobby want steeds als het bier klaar is (en gelukt) hebben we een feestje gegeven!’ Zelfs als je er niet je baan van wilt maken een leuke bezigheid dus! 

De wereld van het bierbrouwen bestaat vooral uit mannen. Het sjouwen met zware fusten valt ze af en toe zwaar, maar Gebrouwen door Vrouwen bewijst dat vrouwen uitstekende brouwers zijn. ‘Maar, ook al is het gebrouwen door vrouwen, de smaak is er niet minder mannelijk door.’ Ze hebben hun team daarnaast behoorlijk uitgebreid, met vrouwen welteverstaan! Het is al een tijdje sinds ze uit hun keuken werken, nu brouwen ze alles gebrouwen in samenwerking met Lindeboom Bierbrouwerij in of Brouwerij Hoop in Zaandam.

GebrouwenDoorVrouwenBar

Een greep uit het assortiment. De Gin Weizen is een witbiertje van 6,5{f791f0611bdbf5f3a463917397aee52cd69a73786905cbf7558cbb9605dad7de} met gerst, spelt en tarwemout. De speciale smaak komt door de ginkruiden (jeneverbes, sinaasappelschil en korianderzaad) die aan het bier zijn toegevoegd. De Tricky Tripelis is een zware jongen: een vol biertje waarin veel mout is verwerkt. Hij is zo lekker dat het tricky kan zijn, dus zorg dat je hem de baas blijft. Daarnaast zijn er nog Gember Goud, Bloesem Blond met vlierbloesem en Donker Wit. 

Gebrouwen door Vrouwen Bar 
De bieren van Gebrouwen door Vrouwen worden in heel Nederland en zelfs in China verkocht. Hoog tijd dus, voor een eigen bar. Met een crowdfundingactie hebben de dames hun droom waar kunnen maken. In de Jan Pieter Heijestraat opende onlangs Gebrouwen door Vrouwen Bar. 
CONTACT
Gebrouwen door Vrouwen Bar
Jan Pieter Heijestraat 119, Amsterdam
+31 20 854 5277
Navigeren
IN DE BUURT

westergas-the-other-district3

STADSDEEL

Amsterdam West

Nog niet zo lang geleden was deze wijk een van de ‘mindere’ wijken van de stad. Maar die tijd is voorbij! Dit deel van de stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een jonge en trendy wijk vol interessante bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het is een geliefde...


Contact

Gebrouwen door Vrouwen Bar
Jan Pieter Heijestraat 119, Amsterdam
+31 20 854 5277
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.