Editor:  De Redactie • Publicatie:  26 mei 2019

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur ExpositiesAmsterdam West

Les Femmes: Nieuwe expositie bij Vroom & Varossieau

24 mei t/m 7 juli • Een gezamenlijke tentoonstelling door ELLE en Judith Wiersema

De moderne kunst galerie Vroom &Varossieau presenteert deze maand hun nieuwe expositie Les Femmes. In de tentoonstelling komen meerdere disciplines zoals traditionele beeldhouwkunst, graffiti en street art samen. Alles in het teken van de kracht, schoonheid en zachtheid van de vrouw.

 

expositie-vroom-amsterdam
les-femmes-expositie
les-femmes-elle-judith-wiersema

De tentoonstelling Les Femmes bestaat uit werken van de kunstenaressen ELLE (USA) en Judith Wiersema (NL). Naast traditionele kunst zoals schilderijen en beeldhouwwerken, vind je er ook street art en graffiti. Met deze expositie vieren zij de unieke schoonheid en kracht van de vrouw. Op 17 mei is in het teken van Les Femmes een kunstwerk van Wiersema geplaatst op de Cornelis Schuytstraat. The Big Leg is een 7 meter hoog werk die een grote stap in het leven vertegenwoordigt.

stargazer-expositie-amsterdam

De New Yorkse kunstenares ELLE staat bekend om haar levensechte en aanlokkelijke werken. Zij begon als graffiti artiest en is in de loop der jaren uitgegroeid tot erkend street artist. Judith Wiersema gebruikt voornamelijk natuurlijke materialen voor haar werken, waarin ze veel vrouwelijke en sensuele vormen gebruikt. Samen zorgen zij voor een tentoonstelling met daarin een perfecte middenweg tussen kracht en zachtheid.

Openingstijden

Les Femmes is op dinsdag van 13.00 t/m 17.00 uur te bezoeken. Op woensdag tot vrijdag van 10.00 t/m 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 t/m 17.00 uur.

Locatie

Vroom & Varossieau
134 Willemsparkweg, Amsterdam

Website

vroomandvarossieau.com

Datum

Dit evenement is voorbij
24-05-2019 – 07-07-2019


Kunst & Cultuur

Cool Japan in Tropenmuseum

Van Hello Kitty tot Mario Bros, Samoerai en Japanse horror, je ziet het in de Tropen

cooljapan_tropenmuseum

In de tentoonstelling Cool Japan brengt het Tropenmuseum de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld. Van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokio.

Linnaeusstraat 2, Amsterdam

2 september t/m 1 september 2019


Lees meer


Kunst & Cultuur

Daniel Arsham expositie in Moco Museum

In Connecting Time komen design, architectuur en beeldende kunst samen

Moco Museum Daniel Arsham Amethyst Ball Cavern1

De allereerste solotentoonstelling van de populaire New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham wordt tot 30 september vertoond in het Moco Museum Amsterdam. Verwacht een multidisciplinaire tentoonstelling waarin architectuur, design, film en beeldende kunst bij elkaar komen.

Honthorststraat 20, Amsterdam

18 januari t/m 30 september 2019


Lees meer


Kunst & Cultuur

Sculptuurroute ARTZUID in mei weer van start

Beeldententoonstelling met 60 kunstwerken op 2,5 km lange route

artzuid1

Deze zomer staat Amsterdam Zuid wederom in het teken van de sculptuur biënnale ARTZUID. De groene lanen van de Apollolaan, Minervalaan en de Churchillaan zullen het podium vormen voor bijzondere kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars.

Apollolaan, Amsterdam

17 mei t/m 15 september 2019


Lees meer


Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.