Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

A’DAM Toren

De markante A’DAM Toren van 22 verdiepingen prijkt hoog boven de skyline van Amsterdam-Noord. Hier vind je een geweldige selectie aan eersteklas bars en eetgelegenheden waaronder een ronddraaiend restaurant. Bovendien is er een observatiedek op het dak met een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Blik over de stad vanaf de A’DAM Toren

De toren is ontworpen door Arthur Staal in opdracht van Royal Dutch Shell. Geen wonder dus, dat de toren voor veel Amsterdammers ook wel bekend staat als de ‘Shelltoren’. Het werd officieel geopend in 1971 en was de thuisbasis van het multinationale oliebedrijf tot 2009. Nu heeft de toren een nieuw doel, namelijk het huisvesten van veel nieuwe hotspots in de stad. Bezoek de toren en geniet er onder meer in één van de vele voortreffelijke restaurants. Wanneer je hier bent moet je zeker niet vergeten om de rest van Amsterdam-Noord te verkennen want hier is ontzettend veel te doen en te beleven.

Populaire hotspots in de toren

Wat je zeker moet proberen? Wij raden je onder meer Restaurant Moon aan van chef Jaimie van Heije, Bar Ma’dam, Club Shelter, The Butcher Social Club en The Loft. Een bezoek aan de toren kan verder perfect gecombineerd worden met een bezoek aan het EYE Filmmuseum of This is Holland.

Neem de gratis veerboot

Het GVB is het openbaar vervoersbedrijf van Amsterdam en heeft zijn tijdschema’s aangepast op die van de A’DAM Toren. Hierdoor kun je elke tien minuten, dag en nacht, heen en weer reizen van het stadscentrum naar dit trendy uitgaansgebied. Reizen met de veerboot is helemaal gratis. Het is ook mogelijk om je fiets mee te nemen op de boot. Uiteraard is de toren ook bereikbaar met andere vervoermiddelen.

IN DE BUURT

Contact

A'dam Toren
Overhoeksplein 1, Amsterdam
Navigeren

Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.