Editor:  De Redactie • Publicatie:  01 januari 2018

Extra

Amsterdamse Parken

Amsterdammers vinden (bijna) niets fijner dan relaxen in een van de Amsterdamse Parken. Tussen de bomen, vijvers en bloemen lijkt de drukte van de stad ineens heel ver weg. Met meer dan 30 parken, die jaarlijks meer dan negen miljoen mensen trekken, is er altijd een park in de buurt. Heb jij dus op een zonnige dag geen behoefte aan één van de rooftop bars of zitten alle terrassen vol? Spring dan op de fiets of in de tram naar een van deze mooie parken om te genieten van de zon in de stad.

Parken die je moet bezoeken in Amsterdam

Wannneer je niet bekend bent in de stad is het misschien lastig om een leuk park te vinden. De echte must visits zijn -natuurlijk- het Vondelpark, Westerpark, Oosterpark, Sarphatipark of de stadsstranden Blijburg, Roest en Pllek.

Meer over het Vondelpark, het groene hart van de stad

Het Vondelpark is het groene hart van Amsterdam en de favoriete hotspot van vele Amsterdammers. Het park is de thuishaven van een selectie aan restaurants en cafés waaronder Vondelpark3, Blauwe Theehuis, De Vondeltuin en Groot Melkhuis. Je vindt hier ook een skate-verhuurwinkel, een openluchttheater en een rozentuin met meer dan 70 soorten rozen. Het Vondelpark is ontworpen door landschapsarchitect L.D. Zocher en heeft de status van nationaal erfgoed gekregen.

Of je nu geniet van het zonnetje in het Rembrandpark, relaxed bij de fontein in het Sarphati park of een wandeling maakt door het vernieuwde Oosterpark, er is genoeg groen voor iedereen. Neem een fles wijn, wat eten en een wegwerpbarbecue mee om ervoor te zorgen dat je de hele dag kan genieten. Barbecues zijn toegestaan ​​in de meeste parken, waaronder het Vondelpark, Westerpark, Rembrandtpark, Oosterpark en Park Frankendael.

Daarnaast zijn er jaarlijks verschillende culturele evenementen in de parken van de stad. Het Vondelpark en het Amsterdamse Bos hebben bijvoorbeeld openluchttheater uitvoeringen en in het Westerpark worden verschillende (food) festivals georganiseerd.Banner

Meest Gelezen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang tips over het beste van Amsterdam.